Ξένος Τύπος: «Με την επίσκεψη Ομπάμα η Ελλάδα ποντάρει στην ελάφρυνση του χρέους»

Ξένος Τύπος: «Με την επίσκεψη Ομπάμα η Ελλάδα ποντάρει στην ελάφρυνση του χρέους»

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, o Μπαράκ Ομπάμα θα ζητήσει από την Αθήνα να κλείσει τα λιμάνια της στα ρωσικά πλοία

Ξένος Τύπος: «Με την επίσκεψη Ομπάμα η Ελλάδα ποντάρει στην ελάφρυνση του χρέους»
Το τελευταίο ταξίδι του Ομπάμα στο εξωτερικό είναι είναι μία συνεδρία ομαδικής ψυχοθεραπείας, σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα New York Post αναφερόμενη στην επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου σε Αθήνα, Βερολίνο και Λίμα. 


New York Post 

 
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον την Κυριακή. 

Εκτός από τους Έλληνες και Γερμανούς ηγέτες, ο Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. 

Κλείσιμο
«Σε μία στιγμή βαθύτατου σοκ και απογοήτευσης στην Ευρώπη - καθώς οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι δεν θα ψήφιζαν υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ -  η επίσκεψη αυτή είναι κάτι σαν συνεδρία ομαδικής ψυχοθεραπείας στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προσπαθήσουν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι η Αμερική που ξέρουν δεν θα εξαφανιστεί», όπως υποστηρίζει ο Τζόζεφ Τζόφ από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ,σε  δηλώσεις του στην εφημερίδα Νew Υork Post.
   
Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, στην Ελλάδα , ο Ομπάμα αναμένεται να εκφωνήσει μία ομιλία σχετικά με την παγκοσμιοποίηση αλλά και την ενίσχυση του λαικισμού. 
 
Sputnik 

 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, o Μπαράκ Ομπάμα θα ζητήσει από την Αθήνα να κλείσει τα λιμάνια της στα ρωσικά πλοία.
   
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να εντείνει την ρητορική του κατά της Μόσχας καλώντας τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ νέων κυρώσεων σε βάρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Ouest-france
 
«Με την επίσκεψη Ομπάμα , η Ελλάδα ποντάρει στην ελάφρυνση του χρέους», γράφει η γαλλική εφημερίδα Οuest-france επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα βοηθήσει προς αυτήν την πλευρά. 

Από την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι, με την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα,  ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να διαφωτίσει την διεθνή κοινότητα αναφορικά με τις ανεπαρκείς συνθήκες για τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα καταδεικνύοντας παράλληλα και  την ανικανότητα των υπευθύνων να αντιμετωπίσουν τη παγκόσμια προσφυγική κρίση. 

Για το γαλλικό δίκτυο RFI, η επίσκεψη του Ομπάμα στην Ελλάδα έχει συμβολικό και πολιτικό χαρακτήρα ενώ για το γαλλικό δίκτυο "ladepeche", μετά το σοκ από την εκλογή Τραμπ , ο Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει για την δημοκρατία.

«Το ζήτημα του χρέους, και το προσφυγικό δράμα θα βρεθούν στο επίκεντρο του πρώτου ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, λίγες εβδομάδες προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: 

Λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα, όπου έχει αναπτυχθεί μία εντυπωσιακή αστυνομική δύναμη, θα  Μπαράκ Ομπάμα θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΤrinuneDeGeneve


Επί ποδός πολέμου η ελληνική αστυνομία για την επίσκεψη του Aμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα,  γράφει η εφημερίδα της Γενεύης, ΤrinuneDeGeneve.  
 
«Ο Ομπάμα αναμένεται να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους για την προσφυγική κρίση αλλά και για οικονομικά προβλήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους συμμάχους που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα». 
   
Η εφημερίδα της Γενεύης επισημαίνει πως, η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «απαγορεύει οποιαδήποτε διαδήλωση ή συγκέντρωση» στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την αποχώρηση του Ομπάμα από την Ελλάδα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας μετά την βομβιστική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.   

BFMTV: «Σημαντική για τον Τσίπρα η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα»
   

Έφτασε στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV,  επισημαίνοντας ότι για τον Αλέξη Τσίπρα είναι μία σημαντική επίσκεψη.  
   
«Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα εδώ και 17 χρόνια, όταν ο Μπιλ Κλίντον είχε επισκεφθεί την Αθήνα το 1999.  Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα περιέγραψε την επίσκεψη ως "μεγάλη" και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους, τους πιστωτές της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα. 

Le Soir: Χαλαρός και χαμογελαστός ο Ομπάμα έγινε δεκτός με τυμπανοκρουσίες από τον Π. Καμμένο 

 

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χαλαρός και χαμογελαστός, έγινε δεκτός με τυμπανοκρουσίες από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Πάνος Καμμένο, αρχηγό του μικρού κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού», σχολιάζει η βελγική εφημερίδα "Le Soir" αναφερόμενη στην επίσκεψη του 44ου προέδρου των ΗΠΑ . 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης