Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα με το Ιράκ

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα με το Ιράκ

Η μετακίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Τουρκίας προκειμένου να αποτρέψει τρομοκρατικές απειλές, είπε ο Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στα σύνορα με το Ιράκ
Αρματα μάχης και τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού μετακινούνται από την Άγκυρα προς την περιοχή Σιλόπι της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ήδη ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ είπε ότι η μετακίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Τουρκίας προκειμένου να αποτρέψει τρομοκρατικές απειλές. Τα τουρκικά στρατεύματα που μετακινούνται προς τα σύνορα με το Ιράκ δείχνουν τις προθέσεις της Τουρκίας να μην είναι απλώς ένας παρατηρητής όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισίκ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Η Τουρκία έχει τις κόκκινες γραμμές της. Αν αυτές οι γραμμές ξεπεραστούν τότε η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει. Αυτή τη στιγμή ο διάλογός μας συνεχίζεται με το Ιράκ και τους συμμάχους. Όμως οι εξελίξεις που θα αλλάξουν την δημογραφική δομή της Μοσούλης είναι η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε τις τρομοκρατικές απειλές. Να μην περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα μείνει απλός θεατής στην αστάθεια» είπε ο ίδιος.

Ο Τούρκος υπουργός τοποθετήθηκε και στο θέμα της επιχείρησης στην περιοχή Ράκκα, λέγοντας ότι δεν θα είναι μια επιχείρηση εξολοκλήρου για την εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους. «Στη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Άμυνας συμφωνήσαμε ότι θα δοθεί η απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία με την προϋπόθεση να μην χρησιμοποιηθούν στοιχεία του κουρδικού PYD και YPG της Συρίας» δήλωσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης