Τα σενάρια για το θάνατο του καλύτερου σεφ στον κόσμο

Τα σενάρια για το θάνατο του καλύτερου σεφ στον κόσμο

Ο Μπενουά Βιολιέ ήταν συντετριμμένος μετά την απώλεια  των δύο "πατεράδων του",  όπως αποκαλούσε τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του-  Καμία δήλωση από το οικογενειακό του περιβάλλον - Το εστιατόριό του τον Δεκέμβριο ήταν στην πρώτη θέση της λίστας των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο

Τα σενάρια για το θάνατο του καλύτερου σεφ στον κόσμο
O κόσμος της παγκόσμιας γαστρονομίας θρηνεί την απώλεια του Μπενουά Βιολιέ, του καλύτερου σεφ στον κόσμο.

Με μία σφαίρα στο κεφάλι έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. 

Ο Γαλλο-ελβετός σεφ τα είχε όλα... Ήταν νέος, ωραίος, είχε μία όμορφη οικογένεια, την σύζυγό του που λάτρευε και τον καρπό του έρωτά τους, αλλά κι ένα επάγγελμα που τον απογείωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγνωρίζοντας την αξία του. Τότε γιατί αυτοκτόνησε;

Κλείσιμο
Ο 44χρονος Βιολιέ, με το αβίαστο χαμόγελο, ήταν ένας άνθρωπος κοινωνικός, επικοινωνιακός, με ιδιαίτερα ευαίσθητο συναισθηματικό κόσμο. Στις χαρές και τις λύπες είχε πάντα στο πλευρό του την σύζυγό του Μπριζίτ η οποία πάντα τον ενθάρρυνε στα επαγγελματικά του.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στην "La Liste", της λίστας (La Liste) των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Πρόκειται για ένα θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας ως απάντηση στη βρετανική λίστα των "50 Best".

Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάννη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το Per Se της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

Γεννημένος το 1971 στην πόλη Saintes (περιοχή Charente-Maritime), ο Μπενουά Βιολέ μυήθηκε στα μυστικά της γαστρονομίας με την βοήθεια του σεφ Ντιντιέ Στεφάν. Ανέλαβε τη θέση του σεφ σε πολλά διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας, όπως τα Robuchon, Lenôtre, Fauchon, le Ritz και το la Tour d'Argent.

Το 1996 πέρασε το κατώφλι του διάσημου ελβετικού εστιατορίου l'Hôtel-de-Ville, βραβευμένο με τρία αστέρια Μιchelin  από το 1998. Σε τρία χρόνια έγινε αρχι-σεφ. Ο άνθρωπος που αναγνώρισε την αξία του ήταν ο μετρ του εστιατορίου,  Φιλίπ Ροσά.

Το 2015, ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον Βιολιέ. Έχασε και τον πατέρα του αλλά και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά. Ο χαμός των δύο αγαπημένων του προσώπων ήταν βαρύ πλήγμα για τον ίδιο. Η σύζυγός του με την οποία έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι,  είναι απαρηγόρητη για τον χαμό του αγαπημένου της.  Η οικογένειά του απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
"Από σεβασμό για την οικογένεια" οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Μετά την απώλεια των δύο "πατεράδων του",  όπως αποκαλούσε τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του, ο Βιολιέ ήταν συντετριμμένος. 

Με την οικογένειά του να ζητά από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την μνήμη του νεκρού, η ελβετική αστυνομία διέταξε έρευνα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του, αν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται για αυτοκτονία. 

 Όπως αναφέρει η ελβετική εφημερίδα "Blick", o Μπενουά Βιολιέ διέμενε τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελβετία. Το 2014 απέκτησε και βελγική υπηκοότητα. 

Γιος οινοποιού και δεινός κυνηγός , διηύθυνε το εστιατόριο "L' Hotel de Ville" μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ. Από τα αγαπημένα του πιάτα ήταν ο λαγός, το αγριοκάτσικο και οι μπεκάτσες .Το 2015, μετά τον θάνατο του μέντορά του Φιλίπ Ροσά , μαζί την σύζυγό του κατάφεραν να διαδεχτούν επάξια την διεύθυνση του εστιατορίου.  

Εκτός από την βράβευση του εστιατορίου του με τρία αστέρια Μισελέν, ο Βιολιέ εξέδωσε έναν άτλαντα γαστρονομίας χιλίων σελίδων με θέμα το κυνήγι άγριων πτηνών. 

Ο  συνάδελφός του, Πολ Μπουκούς, τον αποχαιρέτησε στο Twitter γράφοντας : "Μπενουά Βιολιέ, ένας μεγάλος μάγειρας, ένας μεγάλος άνθρωπος, ένας ανερχόμενο ταλέντο". 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης