Ο Snowzilla «χτυπά» τη Νέα Υόρκη

Ο Snowzilla «χτυπά» τη Νέα Υόρκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε οχήματα και πεζούς εξήγγειλε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Τουλάχιστον 12 νεκροί μέχρι αυτήν την ώρα λόγω ατυχημάτων από την κακοκαιρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έντεκα πολιτείες των ΗΠΑ - Πάνω από 9.000 ακυρώσεις πτήσεων

Ο Snowzilla «χτυπά» τη Νέα Υόρκη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται έντεκα πολιτείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που τις τελευταίες ώρες δέχεται το ανελέητο «σφυροκόπημα» της χιονοθύελλας με το παρατσούκλι «Snowzilla» (από την ταινία Godzilla) η οποία έφτασε στην περιοχή εχθές και έχει ήδη προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Καταιγίδα Τζόνας αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες συνθήκες χιονοθύελλας σ ολόκληρη την ανατολική ακτή της χώρας, με την εντονότερη χιονόπτωση να σημειώνεται αυτήν την ώρα αυτήν την ώρα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph, ο Δήμαρχος της πόλης εξήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι όποιος πολίτης βρεθεί να κυκλοφορεί μετά από μια συγκεκριμένη ώρα (10.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στους δρόμους τις πόλεις με το όχημά του, θα συλλαμβάνεται. 

Κλείσιμο
«Όλα τα οχήματα των πολιτών πρέπει να βρίσκονται εκτός των δρόμων. Λαέ της Νέας Υόρκης, αυτή είναι επίσημη προειδοποίηση. Αν είστε στους δρόμους επιστρέψτε σπίτι σας»,
ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Bill de Blasio, σε μια συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου να αποφύγει τυχόν ατυχήματα που θα ανεβάσουν τον τραγικό απολογισμό της κακοκαιρίας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάλεσε μάλιστα και όλους τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να απαγορεύσουν στα παιδιά τους να παίζουν στο χιόνι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη της Νέας Υόρκης



Λίγο νωρίτερα, ο Blazio είχε προειδοποιήσει ότι ο Τζόνας θα είναι «πολύ πιθανόν» μια από τις χειρότερες χιονοθύελλες που έχει ζήσει ποτέ η αμερικανική μεγαλούπολη. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν πλέον λόγο για χιόνι ύψους 50-63 εκατοστών, αντί για 30-45, που εκτιμούσαν αρχικά ότι θα πέσει στην πόλη.

Οι προειδοποιήσεις του δημάρχου φαίνεται ότι εισακούστηκαν γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους. Παρ' όλ' αυτά, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν αναφερθεί 200 τροχαία ατυχήματα και ότι απεγκλωβίστηκαν 80 οχήματα που είχαν θαφτεί στα χιόνια.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων - εκτός από ασθενοφόρα, πυροσβεστικές αντλίες και περιπολικά - στις νότιες περιοχές της Πολιτείας, λόγω της θύελλας Τζόνας. Γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, το χιόνι είχε ξεπεράσει σε ορισμένα σημεία της πολιτείας τα 30 εκατοστά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές προς τα βόρεια (Metro North) και τα ανατολικά (Long Island Rail Road) της Νέας Υόρκης, καθώς και όσες γραμμές του μετρό δεν είναι υπόγειες.

Στα τρία αεροδρόμια της περιοχής, το Τζον Φ. Κένεντι, το Λαγκουάρντια και το Νιούαρκ (στο Νιου Τζέρσι) δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση ή προσγείωση αεροσκάφους ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται αυτήν την ώρα και στην Ουάσινγκτον, με προειδοποιήσεις να έχουν εκδοθεί και για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και τον Κεντάκι.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής


Τουλάχιστον 12 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους από ατυχήματα που προκάλεσε η σφοδρή χιονοθύελλα. Πιο συγκεκριμένα, ένας οδηγός εκχιονιστικού από το Κεντάκι και ένα ακόμη άτομο που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λόγω του παγετού  στη Βόρεια Καρολίνα έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό της κακοκαιρίας - τουλάχιστον - στους δώδεκα νεκρούς. Σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί.

Σύμφωνα με το USA Today, πάνω από 250.000 Αμερικανοί σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Ακτής της χώρας έμειναν χωρίς ρεύμα το Σάββατο. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισε το Νιου Τζέρσι, όπου περισσότεροι από 90.000 κάτοικοι βρέθηκαν για αρκετές ώρες στο σκοτάδι.

H χιονοθύελλα Αρμαγεδδών τύλιξε στα λευκά και την Ουάσινγκτον




Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τουλάχιστον 80 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από την κακοκαιρία ενώ η άλλα διεθνή μέσα μεταδίδουν πως οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 9.000.

Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών των ακυρώσεων εντοπίζονται στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης