Αποκλείει ο Ερντογάν την απόσυρση των Τούρκων στρατιωτών από το Ιράκ

Αποκλείει ο Ερντογάν την απόσυρση των Τούρκων στρατιωτών από το Ιράκ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τονίζει πως τα στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στην Μοσούλη για «εκπαιδευτικούς λόγους»

Αποκλείει ο Ερντογάν την απόσυρση των Τούρκων στρατιωτών από το Ιράκ
Την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Μοσούλη του Ιράκ αποκλείει με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο για «εκπαιδευτικούς λόγους» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού και της αστυνομίας.

«Οι στρατιώτες μας πήγαν στο Ιράκ σαν εκπαιδευτές, η αποστολή τους περιορίζεται στην εκπαίδευση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Αποκλείεται προς το παρόν η Τουρκία να αποσύρει τον στρατό της από το Ιράκ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν συνομιλίες αξιωματούχων από την Τουρκία, το Βόρειο Ιράκ και τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο «σουλτάνος» της Άγκυρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός ζήτησε την βοήθεια της Τουρκίας, παρότι επανειλημμένως οι ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν πως πρόκειται για «εισβολή» και ότι ουδέποτε ζήτησαν τη βοήθεια της χώρας.
Κλείσιμο

«Μας ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό του Ιράκ να τον βοηθήσουμε να εκπαιδεύσουμε τα στρατεύματά του και γι΄ αυτό στήσαμε μια στρατιωτική βάση στη Bashiqa», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στο Al-Jazeera, σχολιάζοντας πως μέχρι σήμερα, το Ιράκ δεν είχε ασχοληθεί με το ζήτημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης