Ερντογάν: Στείλαμε στρατιώτες στη Μοσούλη γιατί το ζήτησε ο Ιρακινός πρωθυπουργός

Ερντογάν: Στείλαμε στρατιώτες στη Μοσούλη γιατί το ζήτησε ο Ιρακινός πρωθυπουργός

«Μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε να εκπαιδεύσουμε τα στρατεύματα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ερντογάν: Στείλαμε στρατιώτες στη Μοσούλη γιατί το ζήτησε ο Ιρακινός πρωθυπουργός
Τα τουρκικά στρατεύματα εστάλησαν στο Ιράκ έπειτα από αίτημα που είχε απευθύνει το 2014 στην Τουρκία ο ιρακινός πρωθυπουργός.

Τα παραπάνω υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μόλις είδε το «φως» της δημοσιότητας η είδηση ότι Τούρκοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στη Μοσούλη.

«Μας ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό του Ιράκ να τον βοηθήσουμε να εκπαιδεύσουμε τα στρατεύματά του και γι΄ αυτό στήσαμε μια στρατιωτική βάση στη Bashiqa», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στο Al-Jazeera, σχολιάζοντας πως μέχρι σήμερα, το Ιράκ δεν είχε ασχοληθεί με το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Δεκεμβρίου το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ είπε στον Τούρκο πρέσβη στο Ιράκ να ζητήσει από την Άγκυρα να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από τη Μοσούλη, τονίζοντας πως οι τουρκικές δυνάμεις είχαν εισέλθει σε ιρακινό έδαφος χωρίς να το γνωρίζουν οι αρχές της χώρας, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια «εχθρική πράξη».

Τελικά, έπειτα από την ένταση που υπήρξε, η Τουρκία αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να προχωρήσει στην απόσυρση 350 στρατιωτών από την περιοχή της Μοσούλης. 
Κλείσιμο

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ανακοίνωσαν ότι τα συγκεκριμένα στρατεύματα θα παραμείνουν στην περιοχή αλλά από την πλευρά της Τουρκίας και θα είναι έτοιμα να περάσουν ξανά στο Ιράκ όταν η Βαγδάτη και η Άγκυρα καταφέρουν να συμφωνήσουν στο συγκεκριμένο θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης