ΗΠΑ: Η Audi και η Porsche φαίνεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της VW

ΗΠΑ: Η Audi και η Porsche φαίνεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της VW

Oι έρευνες των Αμερικανών για τους «πειραγμένους» κινητήρες της VW επεκτείνονται, συμπεριλαμβάνοντας και τον κινητήρα των 3.000 κυβικών ο οποίος εφοδιάζει ακριβά μοντέλα τόσο της Audi όσο και της Porsche

ΗΠΑ: Η Audi και η Porsche φαίνεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της VW
Τα προβλήματα του γκρουπ VW δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό στις ΗΠΑ, όπου η EPA (Environmental Protection Agency) επεκτείνει τις έρευνές της για το λογισμικό που αλλοίωνε τα στοιχεία των ρύπων στους κινητήρες diesel της εταιρίας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει ένας ακόμα κινητήρας, αυτός των 3.000 κ.εκ. ο οποίος εφοδιάζει μοντέλα υψηλού κύρους του γκρουπ και μάρκες όπως η Audi και η Porsche (στα SUV της τελευταίας).

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Bloomberg, η ΕΡΑ ερευνώντας αρκετά μοντέλα της VW, της Audi και της Porsche με τον τρίλιτρο κινητήρα, ανακάλυψαν ότι ήταν και αυτός εφοδιασμένος με το ύποπτο λογισμικό το οποίο «πείραζε» τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των μετρήσεων. 

Κλείσιμο
Αν επαληθευτεί η έρευνα της EPA στον... λογαριασμό του σκανδάλου (τουλάχιστον για τις ΗΠΑ) θα προστεθούν άλλα 10.000 οχήματα, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Touareg του 2014, τα μεγάλα Audi A6, A7, A8 και Q5 καθώς και οι diesel εκδόσεις του SUV της Porsche, η Cayenne

Η εμπλοκή όλο και περισσότερων μοντέλων στο κάδρο του μεγαλύτερου σκανδάλου -όπως εξελίσσεται- στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την εταιρία, ιδίως όταν πλέον εμπλέκονται και τα «ασημικά» της, οι εταιρίες δηλαδή με το υψηλότερο κύρος μέσα στο γκρουπ.

Την ίδια στιγμή, αν όντως επαληθευτεί ότι το λογισμικό αυτό είχε εφαρμοστεί και σ' αυτά τα μεγάλα μοτέρ, τότε η εκτίμηση για το τελικό κόστος στο γκρουπ θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα πάνω κατά πολύ. Όπως και να έχει, όλα δείχνουν ότι το σκάνδαλο της VW δεν έχει ακόμα φανερωθεί σε όλη του την έκταση, με την εξέλιξη αυτή να κάνει ακόμα μεγαλύτερο κακό στην εταιρία . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης