Πούτιν: Στην Κίνα για την 70η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πούτιν: Στην Κίνα για την 70η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Στο Πεκίνο έφθασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 70ης επετείου από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Συναντήσεις με την κινεζική ηγεσία και υπογραφή εμπορικών συμφωνιών

Πούτιν: Στην Κίνα για την 70η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφθασε σήμερα στο Πεκίνο στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας.

Στην ατζέντα του Ρώσου προέδρου περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Li Keqiang, με τους οποίους θα συζητήσει για την οικονομική συνεργασία Ρωσίας - Κίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Moscow Times», στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου περιλαμβάνονται συνομιλίες για συνεργασία σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, σε θέματα που αφορούν διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και για τους G20, αλλά και για το Φόρουμ της οικονομικής συνεργασίας των κρατών Ασίας και Ειρηνικού.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον Yuri Ushakov, σύμβουλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου κατά την διήμερη παραμονή του στο Πεκίνο αναμένεται να υπογράψει τριάντα συμφωνίες για διμερείς συνεργασίες.

Η Ρωσία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην προώθηση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με την Κίνα, μετά την κρίση στην Ουκρανία, το περασμένο έτος, η οποία σηματοδότησε μεγάλη ρήξη ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση. 



Όπως αναφέρουν οι «Moscow Times», η ρωσική αντιπροσωπεία στο Πεκίνο πρόκειται να έχει εξέχουσα θέση στις εκδηλώσεις της 70ης επετείου από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ την Πέμπτη, μετά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.

Το Πεκίνο έχει ανακοινώσει ότι τις σχετικές εκδηλώσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν τριάντα ηγέτες ξένων χωρών, από την Μογγολία μέχρι την Αίγυπτο και την Βενεζουέλα, γεγονός που αποδεικνύει ότι αναγνωρίζεται η συμμετοχή της Κίνας στην νίκη του πολέμου. Πάντως, θα «λάμψουν» με την απουσία τους ηγέτες από την Δύση, των οποίων οι χώρες πρωτοστάτησαν στην νίκη των Συμμάχων κατά τον πόλεμο, όπως οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης