Αυστρία: Ουρές είκοσι χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ουγγαρία

Αυστρία: Ουρές είκοσι χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της χώρας αυστηροποίησε τα μέτρα ελέγχου για την είσοδο μεταναστών – Εντολή να ισχύσουν σε όλα τα σημεία ελέγχου στα σύνορα

Αυστρία: Ουρές είκοσι χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ουγγαρία
Ουρές οχημάτων μεγαλύτερες των 20 χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στα σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Η αυστηροποίηση των ελέγχων που αποφάσισε η αυστριακή κυβέρνηση, μετά το τραγικό περιστατικό με τους 71 μετανάστες που πέθαναν από ασφυξία σε φορτηγό, έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου καθυστέρηση στα σημεία ελέγχου κατά μήκος των συνόρων της χώρας, η οποία όμως, επιβάλλεται από τις συνθήκες.

«Η εντολή είναι να πραγματοποιούμε λεπτομερέστατους ελέγχους σε όλα τα οχήματα που επιχειρούν να διέλθουν τα σύνορα τις χώρες, σε όλους σταθμούς και σε όλους τους πιθανούς χώρους που μπορούν να κρυφτούν άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του βασικού σταθμού ελέγχου στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Οι ουρές έχουν σχηματιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, ο οποίο αποτελεί τον βασικό άξονα που συνδέει την Ουγγαρία με την Αυστρία, αλλά και τις Σλοβακία, Τσεχία και Σλοβενία.

Κλείσιμο
Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η ουγγρική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει την είσοδο 8.792 μεταναστών στη χώρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων διήλθαν τα σύνορα από τη Σερβία.

Η αστυνομία της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι την Κυριακή συνελήφθη η πέμπτος ύποπτος που σχετίζεται με την υπόθεση του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι 71 μετανάστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης