Το φορτηγό της φρίκης στην Αυστρία: 71 πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία

Το φορτηγό της φρίκης στην Αυστρία: 71 πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία

Ακόμη και έμπειροι αξιωματικοί ήταν ταραγμένοι καθώς περιέγραφαν το «σοκαριστικό έγκλημα»

Το φορτηγό της φρίκης στην Αυστρία: 71 πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία
Στοιβαγμένοι σαν τα ζώα σε ένα φορτηγό-ψυγείο, βάρους 7,5 τόνων, 71 μετανάστες άφησαν την τελευταία τους πνοή -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατός τους επήλθε από ασφυξία- με την διεθνή κοινότητα να είναι από χθες σοκαρισμένη μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα περιλαμβάνουν 59 άνδρες, οκτώ γυναίκες και τέσσερα παιδιά που πιστεύεται ότι ξεψύχησαν δύο περίπου μέρες προτού ανακαλυφθούν οι σοροί τους στο φορτηγό.

Σήμερα οι αρχές της Ουγγαρίας προέβησαν σε επτά συλλήψεις, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Krone», με την κυβέρνηση της Βιέννης να δεσμεύεται ότι θα ρίξει άπλετο «φως» στην υπόθεση που συγκλονίζει την διεθνή κοινότητα. 

Κλείσιμο
Η αυστριακή αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού και του ιδιοκτήτη του φορτηγού σε συνεργασία με τις ουγγρικές αρχές. Για το «φορτηγό της ντροπής» κάνει λόγο το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», επισημαίνοντας ότι, οι σοροί των μεταναστών εντοπίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Βιέννη, 47 χιλιόμετρα από το κτίριο όπου διεξαγόταν χτες η σύνοδος για το μεταναστευτικό παρουσία ηγετών των δυτικών βαλκανικών χωρών. 

Οι άτυχοι μετανάστες, που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό της Αυστρίας, εντοπίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Το φορτηγό-ψυγείο ήταν σταθμευμένο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Πάρντορφ. Οι αυστριακές αρχές απομάκρυναν τα πτώματα από το φορτηγό, ενώ ο οδηγός του αναζητείται.



 «Το θέαμα ήταν φρικτό», είπε ο εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας Χανς Πέτερ Ντοσκόζιλ, περιγράφοντας τον εντοπισμό του εγκαταλελειμμένου φορτηγού ψυγείου από τους υπαλλήλους του αυτοκινητοδρόμου. Το φορτηγό είχε τα διακριτικά πτηνοτροφείου από τη Σλοβακία και ουγγρικές πινακίδες. Είχε αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη το πρωί της Τετάρτης και είχε βρεθεί κοντά στα σύνορα με την Αυστρία τη νύχτα. Ακόμη και έμπειροι αξιωματικοί ήταν εμφανώς ταραγμένοι καθώς περιέγραφαν το «σοκαριστικό έγκλημα».

Ο αυτοκινητόδρομος Α4 στο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία, έκλεισε χτες σε ένα τμήμα του, καθώς ειδικές ομάδες της αυστριακής αστυνομίας «χτένιζαν» την περιοχή για ενδείξεις που να προσδιορίζουν τι πιθανώς συνέβη ή που να οδηγούν στην ταυτότητα του άνδρα που εγκατέλειψε το σταθμευμένο όχημα.

Οι αυστριακές αρχές εκτιμούν ότι ο οδηγός του φορτηγού ήταν διακινητής που εγκατέλειψε το όχημα όταν αντιλήφθηκε ότι οι άνθρωποι είχαν πεθάνει. Υγρά που έτρεχαν από το όχημα κίνησαν τις υποψίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης