MH370: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να μάθουν την αλήθεια για την τραγωδία

MH370: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να μάθουν την αλήθεια για την τραγωδία

Zήτησαν την Τετάρτη να συνεχιστούν οι έρευνες 


MH370: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να μάθουν την αλήθεια για την τραγωδία
Οι οικογένειες των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το Boeing 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό τον Μάρτιο του 2014 ζήτησαν την Τετάρτη να συνεχιστούν οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια αυτής της αεροπορικής τραγωδίας, λίγη ώρα μετά την δήλωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ, ο οποίος ανέφερε πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν πράγματι στο μοιραίο αεροσκάφος.

«Παρότι βρήκαν κάτι, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακόμη πρέπει να βρουν το αεροπλάνο και τους συζύγους μας. Συνεχίζουμε να θέλουμε να μας επιστραφούν οι σοροί τους», δήλωσε η Τζακίτα Γκονσάλες, ο σύζυγος της οποίας ανήκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους.

«Τώρα θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται το υπόλοιπο αεροσκάφος, να ανασυρθούν οι επιβάτες του και να ανακτηθεί το μαύρο κουτί για να μάθουμε τι συνέβη. Μόνο αυτό, για εμάς, θα οδηγούσε στο κλείσιμο της υπόθεσης», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο Τζον Γκόλια, πρώην στέλεχος του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, επισήμανε ότι παρά την ανακάλυψη του τμήματος του φτερού του Μπόινγκ, «η αληθινή δουλειά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα».

«Θα αντλήσουν όσες πληροφορίες μπορούν από αυτό το κομμάτι μετάλλου: για τις ζημιές, τα σημάδια, τους θαλάσσιους οργανισμούς που ήταν κολλημένοι πάνω του. Θα μελετήσουν πως έσπασε. Από αυτά θα μπορέσουν να βρουν την κατεύθυνση και τη θέση του αεροπλάνου. Αυτό το κομμάτι μετάλλου μπορεί να τους πει πολλά», σημείωσε ο Γκόλια αναφερόμενος στο κομμάτι του φτερού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης