Τραγωδία στην Τυνησία: Γελούσε και αστειευόταν ο δράστης πριν το αιματοκύλισμα

Τραγωδία στην Τυνησία: Γελούσε και αστειευόταν ο δράστης πριν το αιματοκύλισμα

Εκατοντάδες τουρίστες εγκαταλείπουν εσπευσμένα τη χώρα - Απολάμβανε τον ήλιο κάτω από την ομπρέλα του και διάλεγε τα θύματά του  - Νέα στοιχεία για την απίστευτη τραγωδία έρχονται στο φως

Τραγωδία στην Τυνησία: Γελούσε και αστειευόταν ο δράστης πριν το αιματοκύλισμα
Ανείπωτη είναι η τραγωδία και ο πόνος μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Τυνησίας, την Παρασκευή, με 37 νεκρούς και 36 σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Κλείσιμο


Νέα στοιχεία για την απίστευτη τραγωδία έρχονται στο φως. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης Seifeddine Yacoubi γελούσε και αστειεύοταν, ανάμεσα στους λουόμενους, διαλέγοντας προσεκτικά τα θύματα που θα δολοφονούσε, ενώ απολάμβανε τον ήλιο κάτω από την ομπρέλα του.



Οπως όλα δείχνουν, οι Βρετανοί ήταν οι πρωταρχικοί του στόχοι, ενώ μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν Γερμανοί, Βέλγοι και οι Τυνήσιοι. «Γελούσε και αστειευόταν με τους γύρω του, σαν κανονικός άνθρωπος», είπε ένας μάρτυρας. «Διάλεγε ποιον θα πυροβολήσει. Σε μερικούς ανθρώπους έλεγε να φύγουν μακριά. Προτιμούσε να σκοτώσει τουρίστες, Βρετανούς και Γάλλους».



Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που οχυρώθηκαν στα δωμάτιά τους. Μια 24χρονη φοιτήτρια ισχυρίστηκε πως εκείνη και ο φίλος της γλίτωσαν από τη σφαγή στο ξενοδοχείο Imperial Marhaba απλώς επειδή φόρτιζε το τηλέφωνό της.



Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, ο δράστης προσπάθησε να αναμειχθεί με τους τουρίστες, φορούσε σορτς και έμοιαζε σαν να είναι τουρίστας ο ίδιος. «Μπήκε στο συγκρότημα του ξενοδοχείου από την παραλία, ντυμένος σαν να επρόκειτο να κολυμπήσει, κρατώντας μια ομπρέλα θαλάσσης μέσα στην οποία έκρυβε το όπλο του» είπε ο γενικός γραμματέας ασφάλειας της Τυνησίας.



O Seifeddine Yacoubi σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, ενώ ακόμη ένας, συνεργός του, συνελήφθη.




Εκατοντάδες τουρίστες εγκαταλείπουν εσπευσμένα τη χώρα

Στο μεταξύ, εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. ο ίδιος είδε στον πίνακα των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο αυτό, περίπου στο μισό της διαδρομής ανάμεσα στην Τύνιδα και τη Σους, την αναγγελία 13 αναχωρήσεων πτήσεων από τις 23:15 της Παρασκευής έως τις 05:40 του Σαββάτου τοπική ώρα (01:15 ως 07:40 σήμερα ώρα Ελλάδας), κυρίως προς το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και την Αγία Πετρούπολη.

Στις 02:30 (03:30 ώρα Ελλάδας) η ροή των λεωφορείων με ξένους τουρίστες συνεχιζόταν στο αεροδρόμιο Ενφίντα. Στην πλειονότητά τους, οι πτήσεις αυτές ήταν τσάρτερ, με αεροσκάφη ναυλωμένα από την εταιρεία ταξιδίων Thomson.



Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών που είχε αφιχθεί την περασμένη Τετάρτη στη Σους απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ότι το ταξιδιωτικό γραφείο μέσω του οποίου είχε κλείσει τη διαμονή του το κάλεσε «να επιστρέψουν».

«Έχουμε φοβηθεί, δεν είναι ασφαλής» η διαμονή στην Τυνησία, είπε ένας άλλος νεαρός τουρίστας.






























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης