Ο Τιμ Κουκ και 6 ακόμα CEO επιχειρηματικών κολοσσών που παραδέχονται την ομοφυλοφιλία τους

Ο Τιμ Κουκ και 6 ακόμα CEO επιχειρηματικών κολοσσών που παραδέχονται την ομοφυλοφιλία τους

Η παραδοχή του Τιμ Κουκ είναι σταθμός για τις ανθρώπινες σχέσεις στον εργασιακό χώρο, αλλά ο CEO της Apple δεν είναι ο μόνος ομοφυλόφιλος που κατέχει υψηλή θέση

Ο Τιμ Κουκ και 6 ακόμα CEO επιχειρηματικών κολοσσών που παραδέχονται την ομοφυλοφιλία τους
Τουλάχιστον έξι είναι οι εταιρίες - κολοσσοί στον επιχειρηματικό κόσμο που διοικούνται από ανθρώπους που έχουν παραδεχθεί ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλοι, εκτός από τον Τιμ Κουκ της Apple.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, έξι από τα ανώτερα στελέχη εταιριών όπως η Burberry, το δίκτυο NBC, η NIKE, έχουν ανοιχτά παραδεχθεί τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, βάζοντας στην άκρη τις όποιες διακρίσεις θα εμπόδιζαν την καριέρα τους.


1. Christopher Bailey, CEO στην Burberry
Κλείσιμο
Ο Bailey εργάζεται στην εταιρία Burberry από το 2001, όμως μόλις πέρυσι ορίστηκε CEO.



2. Nick Denton, ιδρυτής και εκδότης της Gawker Media Group
Ο γάμος του με τον Derrence Washington τον περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα από τα θέματα που κάλυψαν οι New York Times. Όταν το CNNMoney ζήτησε από την εταιρία να επιβεβαιώσει εάν ο Denton είναι ομοφυλόφιλος, έλαβε την εξής απάντηση: «Αν ο Νικ δεν είναι γκέι, τότε ο σύζυγός του θα εκπλαγεί πραγματικά όταν το μάθει»!




3. Robert Greenblatt, διευθυντής στο NBC, τομέας Διασκέδασης
Είναι ο υπεύθυνος της «prime time» του δικτύου και στο ενεργητικό του προσμετρώνται επιτυχίες όπως ο «Dexter» και το «Six Feet Under».




4. John Browne, πρώην CEO της BP
Είναι ο μόνος από τον κατάλογο του CNN, που έχασε τη δουλειά του επειδή μια εφημερίδα έκανε πρωτοσέλιδο τις σεξουαλικές του προτιμήσεις (διαβάστε εδώ). «Μακάρι να ήμουν πιο γενναίος και να είχα μιλήσει ανοιχτά ενώ ήμουν CEO της BP. Το μετανοιώνω κάθε μέρα» λέει τώρα ο ίδιος.




5. Robert Hanson, CEO στην φίρμα κοσμημάτων John Hardy
Αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του μέσω ενός άρθρου στο περιοδικό Time, το οποίο μάλιστα είχε τίτλο: «Ναι, είμαι γκέι και είμαι CEO - Δεν με σταματά από το να διευθύνω μια μεγάλη επιχείρηση»!




6. Anthony Watson, διευθυντής επικοινωνίας στη NIKE
Στο προφίλ του στο δίκτυο LinkedIn αναφέρει πως στηρίζει τις πρωτοβουλίες της LGBT κοινότητας, ενώ και η εταιρία του υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης