Ποταμόπλοιο με πάνω από 200 επιβαίνοντες βυθίστηκε στο Μπαγκλαντές
Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή Μουσικάντζ βρίσκονται σε εξέλιξη - Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ 50 άτομα έχουν διασωθεί.
Ποταμόπλοιο με περίπου 200 επιβαίνοντες ανετράπη νότια της Ντάκα στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης στις οποίες συμμετέχει και ο σρατός στην περιοχή Μουσικάντζ όπου συνέβη το ατύχημα στον ποταμό Πάντμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ 50 άτομα έχουν διασωθεί. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς, καθώς αγνοούνται περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
Τέτοιου είδους ατυχήματα σημειώνονται συχνά στους ποταμούς του Μπανγκλαντές και δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο, με τον συνωστισμό και την κακή ποιότητα του σκάφους να συγκαταλέγονται στις κυριότερες αιτίες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι