ΗΠΑ κατά Ρωσίας για το φυσικό αέριο της Ουκρανίας

ΗΠΑ κατά Ρωσίας για το φυσικό αέριο της Ουκρανίας

Η ενέργεια δεν είναι εργαλείο εξαναγκασμού, είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, συμπλήρωσε

ΗΠΑ κατά Ρωσίας για το φυσικό αέριο της Ουκρανίας
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε σήμερα τις προσπάθειες της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως ένα «εργαλείο εξαναγκασμού» στη διένεξή της με την Ουκρανία.

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως ένα εργαλείο εξαναγκασμού σε βάρος της Ουκρανίας», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Κλείσιμο
«Η Ουκρανία πληρώνει τώρα 485 δολάρια (ανά 1000 κυβικά μέτρα), μια τιμή η οποία σαφώς δεν ορίζεται από τις δυνάμεις της αγοράς και είναι πολύ υψηλότερη του μέσου όρου που καταβάλουν τα (κράτη) μέλη της Ε.Ε.», πρόσθεσε η Ψάκι.

Οι ΗΠΑ «λαμβάνουν άμεσα μέτρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της χορήγησης κατεπείγουσας χρηματοοικονομικής (και) τεχνικής αρωγής στα πεδία της ενεργειακής ασφάλειας, της ενεργειακής αποτελεσματικότητας, των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας», ανέφερε η ίδια.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως η κυβέρνησή του θα διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο δεν πληρώσεις τους ανεξόφλητους λογαριασμούς και τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε να σημάνει τη μείωση της παροχής φυσικού αερίου και στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης