Άσαντ: Δεν είμαι σαν τον Γιανουκόβιτς, δε θα εγκαταλείψω τη Συρία

Άσαντ: Δεν είμαι σαν τον Γιανουκόβιτς, δε θα εγκαταλείψω τη Συρία

Ο Σύρος πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η «ενεργή φάση» του πολέμου θα τερματιστεί εφέτος

Άσαντ: Δεν είμαι σαν τον Γιανουκόβιτς, δε θα εγκαταλείψω τη Συρία
Διατρανώνει ότι δε θα εγκαταλείψει τη Συρία και προβλέπει ότι η «ενεργή φάση» της στρατιωτικής σύγκρουσης στη χώρα θα τερματιστεί εντός του τρέχοντος έτους…
Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, πραγματοποιεί την επανεμφάνισή του με δυναμικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το πρακτορείο
RIA
Κλείσιμο
Novosti ότι δεν είναι «σαν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς (πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας), δεν πρόκειται να πάω πουθενά».

Την αποκάλυψη των προθέσεών του έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Σεργκέι Στεπάσιν, που συναντήθηκε στη Δαμασκό με τον Άσαντ, ο οποίος του τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να μάχεται τους «τρομοκράτες».

Ο Στεπάσιν δήλωσε πως συνομίλησε με τον πρόεδρο της Συρίας σχετικά με ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στη Συρία και τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον πιο ισχυρό υποστηρικτή του Άσαντ κατά τη διάρκεια της τριετούς ένοπλης σύρραξης η οποία σύμφωνα με ακτιβιστές έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 150.000 ανθρώπους. Μάλιστα, η Μόσχα έχει εμποδίσει τις δυτικές και τις αραβικές προσπάθειες να εκδιωχθεί ο Άσαντ από την εξουσία.

Η Ρωσία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οργάνωσαν ειρηνευτικές συνομιλίες τον Ιανουάριο στη Γενεύη ανάμεσα στην κυβέρνηση του Άσαντ και τους αντιπάλους της. Αλλά δεν επιτεύχθηκε καμιά συμφωνία και μοιάζει απίθανο να αρχίσει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων σύντομα, εν μέρει λόγω των εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση λόγω της Ουκρανίας.

Ο Άσαντ είχε απολέσει τον έλεγχο σε μεγάλα τμήματα της βόρειας και της ανατολικής Συρίας, που είχε περιέλθει στα χέρια ισλαμιστών ανταρτών και ξένων οπαδών του ιερού πολέμου, του τζιχάντ. Όμως ο τακτικός συριακός στρατός, με την υποστήριξη της οργάνωσης Χεζμπολάχ και άλλων συμμάχων του, έχει απωθήσει τους αντάρτες από περιοχές γύρω από τη Δαμασκό κι έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της κεντρικής Συρίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης