Η Μέρκελ στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν
Η CDU, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφιταλαντευόταν μέχρι στιγμής μεταξύ του κ. Γιούνκερ και της νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ
Η γερμανική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Πέτερ Τάουμπερ.
Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιλεγεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο και ο κ. Γιούνκερ θεωρείται μέχρι στιγμής το απόλυτο φαβορί.
Η CDU, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφιταλαντευόταν μέχρι στιγμής μεταξύ του κ. Γιούνκερ και της νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Υποψήφιοι για το χρίσμα του ΕΛΚ αναμένεται να είναι επίσης ο απερχόμενος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ και ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race