Το 48% των Σοσιαλδημοκρατών «ψηφίζει» Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών

Το 48% των Σοσιαλδημοκρατών «ψηφίζει» Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών

Το 48% του SPD και το 82% του CDU θέλουν να παραμείνει στη θέση του – Δεύτερη επιλογή ο Γκάμπριελ

Το 48% των Σοσιαλδημοκρατών «ψηφίζει» Σόιμπλε για υπουργό Οικονομικών
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται να παραμένει αμετακίνητος στην θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αν και επίσημα τα ονόματα των υπουργών της νέας γερμανικής κυβέρνησης θα δοθούν στην δημοσιότητα πιθανότατα την Κυριακή.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις όλων των κομμάτων τον φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος για την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Κλείσιμο
Έκπληξη για τους Γερμανούς ήταν η δημοσκόπηση που έκανε η εφημερίδα «Handelsblatt» στην εκλογική βάση των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με το ερώτημα ποιον προτιμούν για την θέση του υπουργού Οικονομικών. Το 48% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του SPD, σε ποσοστό 48%, προτιμά τον σημερινό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ανήκει στους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ και μόνο το 37% ψηφίζει τον αρχηγό του κόμματός τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την θέση «κλειδί» του υπουργού Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι του CDU (Χριστιανοδημοκράτες) ψηφίζουν τον Σόιμπλε για το υπουργείο Οικονομικών, σε ποσοστό 82%, ενώ μόνο το 10% θα ήθελαν να δουν σε αυτή την θέση τον Γκάμπριελ. Ακόμα και στους Πράσινους, που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Σοσιαλδημοκρατών, ο Σόιμπλε συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της εκλογικής τους βάσης σε ποσοστό 39%, ενώ ο επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παίρνει ποσοστό 34% για την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Μόνο η Αριστερά ψηφίζει τον Γκάμπριελ σε ποσοστό 40% για να αντικαταστήσει τον ακλόνητο Βόλφγκανγκ  Σόϊμπλε από τη θέση του. Κύκλοι των Χριστιανοδημοκρατών έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι υπάρχει συμφωνία για παραμονή του Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ υποστηρίζουν ότι τόσο αυτοί, όσο και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, κόμμα με το οποίο παραδοσιακά συνεργάζονται, θα ανακοινώσουν τα ονόματα των υπουργείων που αναλαμβάνουν στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού την Κυριακή. Από το SPD δεν έχει ακόμα διαρρεύσει πότε θα ανακοινώσουν τα ονόματα των υπουργών τους. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης