Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα «ναυάγησε» τις συνομιλιές Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων

Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα «ναυάγησε» τις συνομιλιές Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων

Η εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων επέκρινε τις πολιτικές του Βερολίνου για το μεταναστευτικό λίγο πριν τις συνομιλίες για τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας

Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα «ναυάγησε» τις συνομιλιές Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων

Σε «ξέρα» φαίνεται πως οδηγείται ο διάλογος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ με το κόμμα των Πρασίνων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ χαρακτήρισε, με αφορμή την τραγωδία στη Λαμπεντούζα, ως «απλά απαράδεκτες» τις πολιτικές του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας για το μεταναστευτικό.
Κλείσιμο
 
«Η θέση του Φρίντριχ είναι απλά απαράδεκτη. Μπορώ να φανταστώ μία συμμαχία μονάχα εάν αυτή η θέση αλλάξει. Η Γερμανία πρέπει να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γκέρινγκ-Έκαρντ.

Στο παρελθόν, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών έχει δηλώσει πως η Γερμανία δέχεται ετησίως 946 πρόσφυγες ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, τη μεγαλύτερη, δηλαδή, αναλογία στην Ε.Ε. Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον κ. Φρίντριχ η Ιταλία δέχεται κάθε χρόνο 260 πρόσφυγες ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Ο ίδιος ο κ. Φρίντριχ, που ανήκει στους Χριστιανοκοινωνιστές, έχει ταχθεί ενάντια σε τυχόν συνεργασία με τους Πράσινους.

Μετά τις συνομιλίες με τους Πράσινους την Πέμπτη, οι Χριστιανοδημοκράτες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι φαντάζουν διατεθειμένοι να προσχωρήσουν σε μία «μεγάλη συμμαχία» υπό την κ. Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης