Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!

Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!

Στον πίνακα-φόρο τιμής στην Γαλλική Επανάσταση, «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό», μια 28χρονη έγραψε σύνθημα χρησιμοποιώντας σπρέι! 

Βανδαλισμός στον πιο διάσημο πίνακα του Ντελακρουά!
«ΑΕ911» έγραψε μια γυναίκα, χρησιμοποιώντας σπρέι, πάνω σε έναν πίνακα –ανεκτίμητης αξίας- από τους πιο αναγνωρίσιμους του κορυφαίου Ντελακρουά, στο νέο Μουσείο της πόλης Λενς.

Κλείσιμο
Οι επισκέπτες έμειναν άφωνοι από την αδιανόητη πράξη της κοπέλας, ενώ οι γαλλικές αρχές την συνέλαβαν αμέσως για τον πρωτοφανή βανδαλισμό.

Η 28χρονη πρόλαβε να γράψει το σύνθημά της πάνω στον πίνακα «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό», ο οποίος δημιουργήθηκε το 1830 ως φόρος τιμής στη Γαλλική Επανάσταση. Δυστυχώς ο φρουρός δεν πρόλαβε να την σταματήσει. Να σημειωθεί πως ο πίνακας που απεικονιζόταν στο χαρτονόμισμα των 100 φράγκων, δόθηκε στο Μουσείο για έναν χρόνο.

Σε ανακοίνωσή του, το Μουσείο -τμήμα του Μουσείου του Λούβρου στην πόλη Λενς- ανέφερε ότι είναι πιθανό ο πίνακας να μπορεί να καθαριστεί εύκολα, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από συντηρητή έργων τέχνης.

Τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως η φράση «ΑΕ911» έχει να κάνει με την 11η Σεπτεμβρίου. Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι η 28χρονη γυναίκα του φάνηκε «ασταθής» και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει ψυχιατρική εξέταση. 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης