Νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και όσων το βοηθούν σε έρευνες κατά των ΗΠΑ
Το διάταγμα προβλέπει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και κυρώσεις στη θεώρηση διαβατηρίων για έκδοση βίζας σε άτομα και σε μέλη των οικογενειών τους που βοηθούν σε έρευνες του δικαστηρίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει ένα ακόμη εκτελεστικό διάταγμα αυτή τη φορά για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επειδή αυτό στρέφεται κατά των ΗΠΑ και συμμάχων τους, όπως το Ισραήλ, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Το διάταγμα προβλέπει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και κυρώσεις στη θεώρηση διαβατηρίων για έκδοση βίζας σε άτομα και σε μέλη των οικογενειών τους που βοηθούν σε έρευνες του ΔΠΔ για Αμερικανούς πολίτες ή συμμάχους των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς και κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί. Τα εντάλματα αφορούν μεταξύ άλλων εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
Φέτος, η ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζει στην καμπάνια της, μια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία με κεντρικό άξονα το γιορτινό τραπέζι για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα, δείχνοντας πώς η ΑΒ φροντίζει να μη λείψει τίποτα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το σπίτι.