"Πνίγηκε" στα δακρυγόνα η Ρώμη

"Πνίγηκε" στα δακρυγόνα η Ρώμη

Ποδαρικό στα επεισόδια έκαναν οι Ιταλοί στην πορεία των Αγανακτισμένων...

"Πνίγηκε" στα δακρυγόνα η Ρώμη
Ποδαρικό στα επεισόδια έκαναν οι Ιταλοί στην πορεία των "Αγανακτισμένων". Οι Ιταλοί "Αγανακτισμένοι" ξεπέρασαν τις 200.000 και ενώ όλα ξεκίνησαν ειρηνικά, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Ομάδες νεαρών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εισχώρησαν στην διαδήλωση και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις σοβαρά, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων και ακολούθησαν οδομαχίες και πετροπόλεμος, ενώ διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατέφυγαν σε εκκλησίες και κτήρια για να προστατευθούν.

Κλείσιμο
Τα επεισόδια καταδίκασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι υπαίτιοι θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν ένα αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες ενώ ήταν σε εξέλιξη η ειρηνική κατά τα άλλα πορεία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πίσω από τα επεισόδια βρίσκεται το γνωστό και ως «μαύρο μπλοκ», ομάδα που έχει διεισδύσει σε διαδηλώσεις και στο παρελθόν.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης