«Μην κλέβετε αντικείμενα από το Air Force One» - Επίπληξη σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Μπάιντεν

«Μην κλέβετε αντικείμενα από το Air Force One» - Επίπληξη σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν με τον Μπάιντεν

Μεταξύ των αντικειμένων που φέρονται να είχαν εξαφανιστεί από το προεδρικό τζετ είναι μαξιλαροθήκες, ποτήρια και πιάτα με χρυσό περίγραμμα

air-force-one
Να σταματήσουν να κλέβουν αντικείμενα από το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ ζητήθηκε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο απογραφής του Φεβρουαρίου στο Air Force One μετά την επίσκεψη του προέδρου Μπάιντεν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, έλειπαν αρκετά αντικείμενα από το τμήμα Τύπου του αεροσκάφους.

Μεταξύ των αντικειμένων που φέρονται να είχαν εξαφανιστεί από το προεδρικό τζετ είναι μαξιλαροθήκες, ποτήρια και πιάτα με χρυσό περίγραμμα. Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου προειδοποίησε πως η αφαίρεση αντικειμένων από το αεροπλάνο απαγορεύεται.
Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα, η Ένωση απέστειλε μέιλ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές σπιλώνουν συνολικά την ομάδα ρεπόρτερ που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του και πρέπει να σταματήσει.

Κάποιες φορές, στους δημοσιογράφους σαν αναμνηστικό δίνονται μικρές συσκευασίες M&M που φέρουν το λογότυπο της αμερικανικής προεδρίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η αφαίρεση αντικειμένων, όπως πετσέτες και μαχαιροπήρουνα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο εδώ και χρόνια.

O Μίσα Κομαντόφσκι, ανταποκριτής της Voice of America στον Λευκό Οίκο, έχει συγκεντρώσει μια «μικρή» συλλογή αντικειμένων από τα ταξίδια του με το προεδρικό αεροσκάφος: «Δεν έφερα κανέναν σε δύσκολη θέση ούτε διέπραξα κάποιο αδίκημα για να φτιάξω αυτή τη συλλογή» δήλωσε στο BBC, ενώ κρατούσε ένα χάρτινο ποτήρι με το λογότυπο του Air Force One, το οποίο «απλά ξέχασε να πετάξει».

Το Air Force One, το οποίο ο Λευκός Οίκος αποκαλεί «γραφείο του προέδρου στους αιθέρες», έχει τρία επίπεδα και συνολική επιφάνεια 372 τ.μ.

Οι εντυπωσιακές του εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη σουίτα για τον πρόεδρο, ιατρείο με χειρουργικό τραπέζι, αίθουσα συνεδριάσεων και τραπεζαρία, δύο μαγειρεία που μπορούν να ετοιμάσουν γεύματα έως 100 άτομων τη φορά, καθώς και καθορισμένους χώρους για τον Τύπο, VIP επιβάτες, τους ανθρώπους της ασφάλειας και το γραμματειακό προσωπικό. Το αεροσκάφος έχει επίσης τη δυνατότητα ανεφοδιασμού στον αέρα και πτήσης για απεριόριστο χρόνο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τριπλή ήττα για Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Reuters: Οι Τούρκοι των τιμώρησαν

Αλλάζουν όλα στους ελέγχους της εφορίας: Κάμερες, συντηρητικές κατασχέσεις και ρύθμιση «πληρώστε και γλιτώστε»

Οι Κόκκινοι έπαιξαν με στρατηγική στην κάλπη του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης