Χιλή: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τις φωτιές - Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Χιλή: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τις φωτιές - Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Ο καπνός από τις πυρκαγιές είναι ορατός από το διάστημα - «Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά τον σεισμό του 2010»

hili-
Ο απολογισμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην κεντρική Χιλή αυξήθηκε σε 131, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους, καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες στις παραθαλάσσιες πόλεις Βίνια ντελ Μαρ και Βαλπαραΐσο.

Η SML διευκρίνισε πως εκ των 131 νεκρών έχει καταστεί έως τώρα δυνατή η ταυτοποίηση 35. Ο προηγούμενος απολογισμός που δημοσιεύτηκε χθες έκανε λόγο για 123 νεκρούς.

Deadly Wildfires Break In Chile | 120 People Killed So Far |  NewsX


Κλείσιμο
Η Χιλή τηρεί για δεύτερη ημέρα εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται και χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι την ώρα που οι πυρκαγιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Οι πυροσβέστες δίνουν σήμερα μάχη με δεκάδες μικρότερες εστίες σε αγροτικές περιοχές, αφότου οι πυρκαγιές έκαψαν ολόκληρες γειτονιές στις παραθαλάσσιες πόλεις Βίνια ντελ Μαρ και Βαλπαραΐσο τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος Γκάμπριελ Μπόριτς έχει δηλώσει ότι οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει και αντιμετωπίζουν τώρα, είναι «η χειρότερη καταστροφή που έπληξε τη χώρα από τον σεισμό της 27ης Φεβρουαρίου 2010», στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές είναι ορατός από το διάστημα, όπως φανερώνει δορυφορική εικόνα, ενώ πλάνα από drone έχουν δείξει το μέγεθος της ζημιάς.

hartis


Οι πυρκαγιές ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ενός ασυνήθιστου καύσωνα ενώ αναζωπυρώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι περιέγραψαν πώς, μέσα σε λίγα λεπτά, οι κοινότητές τους στην πλαγιά του λόφου τυλίχτηκαν στις φλόγες. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κούβας είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σωθούν ζωές και να σβήσει η φωτιά, την ώρα που εθελοντές μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σε όσους ζουν και έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Death toll climbs with more than 100 killed by wildfires in Chile


Σχεδόν 15.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές. Ολόκληρες γειτονιές έχουν ισοπεδωθεί με τον Μπόριτς να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή, επιβάλλοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

10 Dead as Firefighters Tackle Wildfires Raging Through Chile | TaiwanPlus News


Στο μεταξύ, αστυνομία και ειδικοί ερευνούν εάν οι πυρκαγιές μπορεί να ξέσπασαν εσκεμμένα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω 1 ευρώ» - Εμφανίστηκε με μπλούζα «ασταδιάλα»

Ρέθυμνο: «Ψάξτε το κινητό της κόρης μου» - Τι έγραφε στο σημείωμα ο αυτόχειρας πατέρας της 14χρονης

Θεσσαλονίκη: Ήθελα να του χαϊδέψω τα πόδια, λέει ο 23χρονος που καταδικάστηκε επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά 15χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης