Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω 1 ευρώ» - Εμφανίστηκε με μπλούζα «ασταδιάλα»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω 1 ευρώ» - Εμφανίστηκε με μπλούζα «ασταδιάλα»

Βρίσκεται στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου» - Το μήνυμα στην μπλούζα του με τον διάβολο του Αρκά - Δείτε βίντεο

polychronoppoulos-555
Την πρόθεσή του να λογοδοτήσει μόνο στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα απαντήσει για όσα του καταλογίζονται μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλους όσοι έβαλαν έστω και ένα ευρώ στην οργάνωση.

Φορώντας μαύρο φούτερ και με... μήνυμα «ασταδιάλα» και το χαρακτηριστικό του καπέλο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει πως όποιος τον αναζητά θα τον βρει στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου»: «Είμαι στον ”Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη δικαιοσύνη, όταν με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα», είπε χαρακτηριστικά. Ο χώρος του έχει μόνο ένα μπάνιο, ένα διπλό κρεβάτι στο οποίο κοιμάται και ένα παράθυρο καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Πολυχρονόπουλος, δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει όλες αυτές τις μέρες που η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη και η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύουν ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται εδώ αυτή την στιγμή. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ”Ο Άλλος Άνθρωπος”», λέει. 

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου δήλωσε: «Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες». «Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής.

Έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τα δύο συγγενικά του πρόσωπα, την ώρα που οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές καθώς και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» προχώρησαν σε νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Έστελνε απόρους σε μαγαζιά Πακιστανών για να αγοράσουν βρεφικό γάλα με έκπτωση

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έστελνε απόρους να αγοράζουν βρεφικά είδη από πακιστανικά μαγαζιά με έκπτωση και όχι δωρεάν. Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το T-live, o «Άλλος Άνθρωπος» έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών. Έτσι, ο Πολυχρονόπουλος έστελνε απόρους σε αυτά τα μαγαζιά για να αγοράσουν τα βρεφικά είδη με έκπτωση που τους προσέφερε εκείνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το T-live μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε χρήματα για να αγοράσει βρεφικό γάλα για τα παιδιά της, ζήτησε βοήθεια από τον «Άλλο Άνθρωπο» και εκείνος την έστειλε σε μαγαζί ενός Μπαγκλεντασιανού.

«Θα το παίρνεις 15 ευρώ αντί για 23 ευρώ», της είπε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx6yyydd2pl)


 Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα

Πρωην εθελοντές στην κοινωνική κουζίνα αποκαλύπτουν δε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα». «Μαγειρεύμαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά» είπε στο Mega άνθρωπος που γνώρισε από μέσα τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cyup3elbxjft)


Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. «Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια - δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Συμπληρώματα…» αποκάλυψε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Mega, σήμερα πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν αυτές τις ημέρες για τις κινήσεις του «Άλλου ανθρώπου». Ο άνθρωπος αυτός υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε, δέχεται απειλές για εκείνον αλλά και την οικογένειά του.

«Πουλούσαν τα ρούχα»

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω, μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα τα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που έρχονταν τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδιά τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά στο Μega πρώην εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα και συνέχισε:

«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cyunzyyzbajt)

Εντύπωση προκαλεί η απάντηση Πολυχρονόπουλου σε μία γυναίκα που είχε ανάγκη ρούχα και τρόφιμα: «Γυρίζει (ο Πολυχρονόπουλος) και λέει ''εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα». Σύφωνα με την πρώην εθελόντρια και η απάντηση της αδερφής του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δημιουργεί προβληματισμό: «Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ''μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;'' και της απαντά: ''όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα''. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

«Μάζευε από κηδείες από 100 έως 300 ευρώ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αντλούσε χρήματα ακόμη και από κηδείες αλλά και από συνδρομές. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ο Πολυχρονόπουλος «μάζευε στις κηδείες από 100 έως 300 ευρώ, με κάποιους να βάζουν στα κουτάκια ακόμη και 30 ευρώ».

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έφτασε στο σημείο να αυξήσει ακόμη και τις συνδρομές. Το 2022 μάλιστα έφτασε στο σημείο να ανεβάσει τις συνδρομές (τη βοήθεια δηλαδή των ανθρώπων προς τους ανθρώπους που ήταν άστεγοι) από τα 5 ευρώ στα 10 ευρώ.

Η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαγείρευε για 18.000 ανθρώπους (μερίδες φαγητού τον χρόνο).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx8g6jygz35)


Έφη Θώδη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: Ερχόταν στα πανηγύρια μου, έλεγε «Θωδάρα μου θα σε πάω Αμερική»

Η Έφη Θώδη μίλησε για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος την παρακολουθούσε από κοντά, στα πανηγύρια που τραγουδούσε. Η τραγουδίστρια είπε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» ότι: «Έχω γνωρίσει και εγώ τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όχι προσωπικά, αλλά έχει έρθει στα πανηγύρια μου πάρα πολλές φορές και τον έχω δει. Είναι θαμώνας και θαυμαστής μου, ερχόταν σε όλα μου τα πανηγύρια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήθελε να είναι πρωταγωνιστής, έμπαινε στο χορό και έκανε τα κόλπα του».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx19fko9289)

Η Έφη Θώδη συνέχισε για τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: «Είναι καλό ανθρωπάκι, εντάξει μπορεί να έχει ανθρώπινα πάθη αλλά δεν παύει να είναι ένας καλός άνθρωπος. Κρίνω το έργο που έχει κάνει και στις μέρες μας είναι δυσεύρετα αυτά τα έργα και τα έχει ανάγκη ο κόσμος. Έχει ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. Τώρα με αυτό που του έκαναν και τον σταμάτησαν θα αντιμετωπίσει ο κόσμος πρόβλημα. Μπορεί να έχει φάει λεφτά αλλά τα λεφτά έχουν δύναμη, φεύγουν, τρώγονται».

Τέλος, η τραγουδίστρια ανέφερε πως: «Δεν μπορούμε να δικάσουμε έναν άνθρωπο για το χρήμα και μόνο. Δηλαδή τα καλά που έχει κάνει δε τα βλέπουμε; Βλέπουμε δηλαδή αν τα έχει φάει στον τζόγο, εντάξει ο τζόγος είναι κακό πράγμα, αλλά το έργο που κάνει; Με έχει προσεγγίσει για να γίνει μάνατζερ μου και μου έλεγε, ”Θωδάρα μου εγώ θα σε πάω να κλείσουμε δουλειές στην Αμερική”, είχε κονέ αλλά δεν έτυχε να συνεργαστούμε. Ένας Έλληνας που ήξερε να διασκεδάζει και να γλεντάει και να ευχαριστεί τους ανθρώπους. Εγώ παίρνω τα καλά από τους ανθρώπους και αφήνω τα κακά, θυμάμαι μόνο τα καλά. Είχε αδυναμία στο "Γλύκα γλύκα", όταν το έλεγα ήταν πρώτος στον χορό».

Δύο -τρία κόμματα του έκαναν πρόταση για τις εκλογές»

Την αποκάλυψη πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε δεχθεί προτάσεις από κόμματα να κατέβει εκλογές , έκανε παιδικός φίλος του που μίλησε για τα τεκταινόμενα στον «Άλλο Άνθρωπο».

«Καταπληκτικός άνθρωπος, φιλότιμος. Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν πιστεύω απόλυτα γιατί ξέρω τι άνθρωπος ήταν. Κυκλοφορούσε με δανεικό αμάξι, ήταν εναλλακτικός. Όσο καιρό κάναμε παρέα δεν είχα δει το παραμικρό», σχολίασε.

Είπε μάλιστα πως έχει επικοινωνήσει μαζί του. «Μιλήσαμε, έχει στενοχωρηθεί πολύ», ανέφερε ο παιδικός του φίλος στον ΑΝΤ1.

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «μπορούσε να είναι πολιτικοποιημένος, να είναι χωμένος και να τρώει με χρυσά κουτάλια. Άνετα θα μπορούσε να το κάνει στις τελευταίες εκλογές».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyx1u0dlu9fd)


Είχε και οικογενειακή ΜΚΟ από το 2021 αλλά ζητούσε τα χρήματα σε φακελάκι ή προσωπικούς λογαριασμούς

Οπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», το «πλυντήριο» της κοινωνικής κουζίνας περιελάμβανε ακόμη και μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), την οποία ενέταξαν στο κρυφό δίκτυό τους ο Πολυχρονόπουλος και μέλη της οικογένειάς του.

Από την έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκύπτει ότι ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η 79χρονη μητέρα του και ο γαμπρός του, βοσκός στο επάγγελμα, χρησιμοποίησαν τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους για να αντλήσουν τα χρήματα από τις δωρεές χορηγών της κοινωνικής κουζίνας. Κατόπιν μετέφεραν τα χρήματα αυτά σε λογαριασμούς εταιρειών παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, αποκομίζοντας τελικά κέρδη ύψους περίπου 600.000 ευρώ.

Η ΜΚΟ

Το νέο στοιχείο που αποκαλύπτεται τώρα είναι ότι οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί των συγγενών του Πολυχρονόπουλου καθώς και άλλων εθελοντών της κοινωνικής κουζίνας δεν ήταν το μοναδικό εργαλείο που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να συγκεντρώνουν χρήματα για τις ανάγκες των φιλανθρωπικών δράσεων καθώς και άλλων «αναγκών» τους γενικότερα. Επιπλέον, οι στενοί συγγενείς του «Αλλου Ανθρώπου» είχαν αναλάβει τη διαχείριση μιας ΜΚΟ με σκοπό να λαμβάνουν χρηματικά ποσά από ιδιωτικές εταιρείες για δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά που μπορεί να εκδίδει κάποια οργάνωση ή εταιρεία με τέτοιου είδους νομική υπόσταση. Ετσι εξηγείται η αναγκαιότητα μιας οργάνωσης με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η υπερήλικη μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου με την κόρη της, Ανδριάνα Πολυχρονοπούλου, και τον βοσκό γαμπρό της, Παύλο Τζίτζη, δεν επέλεξαν να δημιουργήσουν εξαρχής μια ΜΚΟ. Αντ’ αυτού προτίμησαν να αναλάβουν τη διαχείριση μιας ήδη υπάρχουσας, η οποία συστήθηκε στις 28/3/2016 με την επωνυμία «Ανθρώπινες Εκφράσεις», με μέλη διοικητικού συμβουλίου τους Νικόλαο ΚαναβέταΙωάννη Μακρή και Γεώργιο Καραδήμα. Τρία χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 15/5/2019, η ΜΚΟ τπροχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού της λόγω θανάτου του μέλους Νικόλαου Καναβέτα. Τότε στο Δ.Σ. της προστέθηκαν τα ονόματα δύο γυναικών, της Αντωνίας Λουκοπούλου και της Γιαννούλας Βρεκού. Εως τις 14/9/2020, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, υπάρχουν 179 πράξεις καταχωρημένες στον ΑΦΜ της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οι πράξεις αυτές αφορούν αναθέσεις και συνεργασίες με δημόσιους φορείς για φιλανθρωπικές δράσεις.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί επίσης ότι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, υπάρχουν αναρτήσεις από τις οποίες φαίνεται πως τα μέλη των «Ανθρώπινων Εκφράσεων» στηρίζουν ανοιχτά τις δράσεις του «Αλλου Ανθρώπου». Μάλιστα, υπάρχουν και φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου με τον πρόεδρο της ΜΚΟ Γιάννη Μακρή, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Περιστερίου - Ανθούπολης. Για παράδειγμα, στις 21/2/2017 οι «Ανθρώπινες Εκφράσεις», με ανάρτηση στη σελίδα τους στο Facebook, αναφέρουν ότι σε εκδήλωση των κοινωνικών φροντιστηρίων του Δήμου Περιστερίου συνέδραμαν με τρόφιμα στο μαγείρεμα 350 μερίδων φαγητού από τον «Αλλο Ανθρωπο» για τους σπουδαστές των φροντιστηρίων και τους συγγενείς τους. Ευχαριστούν δε τον «αδελφικό φίλο», όπως χαρακτηρίζουν τον Πολυχρονόπουλο, «τον “Αλλο Ανθρωπο” που δίνει τη δυνατότητα να είμαστε χρήσιμοι όπου μπορούμε στο καθημερινό του έργο».

f-new-polixronopoulos_arthrou
H φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο «Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών να παίζει «φρουτάκια»


Στις 23/2/2021 πραγματοποιείται μία ακόμη τροποποίηση στο καταστατικό της ΜΚΟ «Ανθρώπινες Εκφράσεις» με την εισδοχή νέων μελών και την αλλαγή του ονόματος σε «Φίλοι του Αλλου Ανθρώπου». Στο νέο Δ.Σ. ως διαχειρίστρια φαίνεται η μητέρα του Πολυχρονόπουλου, στη θέση του γενικού γραμματέα τοποθετείται ο βοσκός γαμπρός του από την Αίγινα Παύλος Τζίτζης και ταμίας αναλαμβάνει η αδελφή του Ανδριάνα Πολυχρονοπούλου. Πρέπει να τονιστεί ότι ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος επαναλάμβανε σε αρκετές συνεντεύξεις του ότι δεν χρειάζεται να κάνει ΜΚΟ για να προωθήσει τις φιλανθρωπικές δράσεις της κοινωνικής κουζίνας του. Το ίδιο επανέλαβε και στις 17/1/2023 σε εκδήλωση των «The Speakers». Ξεχνώντας προφανώς να αναφέρει ότι οι στενοί του συγγενείς είχαν αναλάβει τα ηνία μιας παρόμοιας οργάνωσης, η οποία παρεμπιπτόντως δεν εμφανίζει πράξεις από συνεργασίες με δημόσιους φορείς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που ακούστηκαν στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, την ακολουθεί και ένα πρόστιμο ύψους 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από την ΑΑΔΕ.

Η έρευνα των Αρχών αναμένεται να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα της εν λόγω ΜΚΟ, η οποία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο εμφανίζεται ως ενεργή. Θα ελεγχθούν τα βιβλία της, στα οποία, λογικά, αποτυπώνονται όλες οι δοσοληψίες και θα ερευνηθεί αν υπάρχει συνδεδεμένος λογαριασμός με τη ΜΚΟ ώστε να εντοπιστούν πιθανές καταθέσεις χρημάτων. Είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη οργάνωση να παρείχε τη δυνατότητα στους συγγενείς του Πολυχρονόπουλου να συνεργαστούν και να πήραν χρηματικά ποσά από ιδιωτικές εταιρείες και πολυεθνικές. Το ζήτημα είναι ωστόσο πόσα τιμολόγια έχει εκδώσει από την ημέρα που την ανέλαβαν οι συγγενείς του «Αλλου Ανθρώπου», πόσα χρήματα κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την οργάνωση σε αντιστοιχία με τα τιμολόγια και, τελικά, πόσα από αυτά τα χρήματα παρουσιάστηκαν ως έξοδα της ΜΚΟ, πόσα όχι κ.λπ.

Οσον αφορά τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του Πολυχρονόπουλου, στους οποίους γίνονταν καταθέσεις χρηματικών ποσών ως δωρεών από δεκάδες ανθρώπους, από την έρευνα του «ΘΕΜΑτος» προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία: από τις αρχές του 2020 έως τον Μάρτιο του 2022 φαίνεται να κατατίθενται χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του Πολυχρονόπουλου, η οποία άλλωστε το παραδέχτηκε σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές. Από τον Μάρτιο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2022 χρήματα από δωρεές φαίνεται να κατατίθενται στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό μιας νέας γυναίκας, η οποία σήμερα εργάζεται ως διαχειρίστρια στα social media Ελληνίδας influencer.

Τον Μάρτιο του 2022 αναρτήσεις του «Αλλου Ανθρώπου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παροχή οικονομικής βοήθειας περιλαμβάνουν και τον τραπεζικό λογαριασμό ενός άλλου προσώπου με τα αρχικά Μ.Γ. Συγκεκριμένα, αυτές οι αναρτήσεις έγιναν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Από τον Ιούνιο του 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023 χρήματα κατατίθενται στον λογαριασμό του γαμπρού του Πολυχρονόπουλου, Παύλου Τζίτζη. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε στο «ΘΕΜΑ» σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του την περασμένη εβδομάδα ότι «δάνεισε» τον τραπεζικό λογαριασμό του στον κουνιάδο του προκειμένου να τον βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για το ταξίδι του στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς. «Εκτοτε αναγκάστηκα να κόψω την κάρτα μου και να αλλάξω τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά. Από τον Ιανουάριο του 2023 έως και τον Ιούλιο του 2023 διαθέσιμος τραπεζικός λογαριασμός για συγκέντρωση χρημάτων από δωρεές για την κοινωνική κουζίνα ήταν επίσης ένας που ανήκει σε γυναίκα με τα αρχικά Α.Κ. Ενώ από τον Ιούλιο του 2023 έως και σήμερα τα χρήματα από τις δωρεές φαίνεται να κατατίθενται στον λογαριασμό της μητέρας του Πολυχρονόπουλου.

Τα μεγάλα φακελάκια

Πέρα όμως από τη ΜΚΟ και τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του, φαίνεται ότι ο Πολυχρονόπουλος προτιμούσε να παίρνει και χρήματα στο χέρι, και δη σε φακελάκι, έτσι ώστε να τα μοιράζει ο ίδιος σε όσους έχουν ανάγκη. Μια τέτοια περίπτωση αφορά την αναγγελία φιλανθρωπικής δράσης από τη σελίδα του «Αλλου Ανθρώπου» στο Facebook στις 27/3/2022 με τη σημείωση «Οποια, όποιος μπορεί, ό,τι μπορεί». Αμέσως παρακάτω παρατίθεται ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού με δικαιούχο την εθελόντρια Β.Κ., όπως και η επιλογή να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αποστολή οικονομικής βοήθειας σε εκτοπισμένες οικογένειες και παιδιά στη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας με Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Μολδαβία. «Φακελάκι με χρήματα για να δοθούν σε οικογένειες και παιδιά που περνούν τα σύνορα. Δεν έχει σημασία το ποσό, αυτά τα φέρνετε και τα βάζετε σε κλειδωμένο κουτάκι που θα ανοιχτεί στα σύνορα. Τα φέρνετε στη Μ. Αλεξάνδρου 199, Κεραμεικός, κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση-έκκληση του «Αλλου Ανθρώπου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τατόι: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση - Δείτε τα σχέδια με εντυπωσιακούς κήπους, μονοπάτια, θερμοκήπια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε το πρώτο think tank - Δείτε ποιοι επτά επιστήμονες θα ασχοληθούν με την Παιδεία

Εύα Καϊλή: Απαγορεύεται να μιλάει σε Μέσα Ενημέρωσης, ειδάλλως απειλείται ότι θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης