Δεν ενημέρωσαν ούτε τον Μπάιντεν για την κρυφή νοσηλεία του Όστιν – Διακομματική οργή στο Κογκρέσο

Δεν ενημέρωσαν ούτε τον Μπάιντεν για την κρυφή νοσηλεία του Όστιν – Διακομματική οργή στο Κογκρέσο

Ο υπουργός Άμυνας μπήκε στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου, αλλά πολλοί, ακόμη και ο Λευκός Οίκος, είχαν μείνει στο σκοτάδι και για την εισαγωγή και για την κατάσταση της υγείας

lloyd_austin_usa
Σάλο έχουν προκαλέσει στο Κογκρέσο όσα συνέβησαν με τη νοσηλεία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος έμεινε για ημέρες στο νοσοκομείο για πρόβλημα που δεν έγινε γνωστό, ενώ φαίνεται ότι για την κατάσταση του υπουργού έμειναν στο σκοτάδι μια σειρά από υπηρεσιακοί παράγοντες, ακόμη και ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Η είδηση για τη νοσηλεία του Όστιν έγινε γνωστή την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ που αποκάλυψε ότι ο Όστιν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed την 1η Ιανουαρίου «για επιπλοκές μετά από μια πρόσφατη ιατρική επέμβαση». Το Πεντάγωνο δεν ανέφερε ποια ήταν αυτή η επέμβαση ή πόσο σοβαρές ήταν οι επιπλοκές.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι η προγραμματισμένη επέμβαση είχε γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, όταν ο υπουργός ήταν σε άδεια. Επέστρεψε στην κατοικία του την επόμενη ημέρα, αλλά την 1η Ιανουαρίου άρχισε να έχει έντονο πόνο και ξαναμπήκε στο νοσοκομείο και μάλιστα στην εντατική.

Από εκεί και πέρα όμως άρχισε να γίνεται γνωστό ότι πολλοί ήταν αυτοί που είχαν μείνει στο σκοτάδι για τη νοσηλεία του υπουργού.

Κλείσιμο
Ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, όπως και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είχαν άγνοια για ημέρες για την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου το έμαθε στις 2 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος στις 4 του μήνα και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι μόλις στις 5 Ιανουαρίου.

Οι αρμοδιότητες του Όστιν, όπως αναφέρει το Axios, ανατέθηκαν στην αναπληρώτρια υπουργό Καθλίν Χικς, η οποία βρισκόταν σε διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο. Η Χικς ενημερώθηκε ότι ο Όστιν νοσηλευόταν μόλις στις 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το CNN.

Ο Όστιν έχει ενημερωθεί και παράσχει την απαραίτητη καθοδήγηση στην ομάδα του από τότε που επανήλθε στα καθήκοντά του το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο Ράιντερ. Ο υπουργός μίλησε με τον πρόεδρο Μπάιντεν το Σάββατο και έχει έρθει σε επαφή με την Χικς, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τους συνεργάτες του.

Η τελευταία δήλωση του Ράιντερ την Κυριακή αναφέρει ότι ο Όστιν «παραμένει στο νοσοκομείο, αναρρώνει καλά και είναι σε καλή διάθεση». Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού.

Μετά τη θύελλα, ο Όστιν σε δήλωσή του το Σάββατο ανέφερε ότι «θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη δουλειά» για την ενημέρωση του κοινού.

Εν τω μεταξύ, σημαίνοντα μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα πιέζουν τον Όστιν να ξεκαθαρίσει τα σχετικά με το περιστατικό.

«Αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα», επισημαίνουν σε κοινή δήλωση ο επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Ρότζερς και ο Άνταμ Σμιθ, των Δημοκρατικών που είναι μέλος στην ίδια επιτροπή.

Ερωτούν να μάθουν τι συνέβη με τις επέμβαση και τις επιπλοκές της, αλλά και την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του Όστιν. Προσθέτουν ότι δεν γνωρίζουμε για τον τον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο έγιναν οι μεταβιβάσεις της ευθύνης του Όστιν και τους λόγους της καθυστέρησης στην ενημέρωση του Μπάιντεν και του Κογκρέσου.



Ειδήσεις σήμερα:

«Πουλούσε παραμύθια ο Νορβηγός για την ψυχασθένεια του» λέει η οικογένεια του αστυνομικού που δολοφονήθηκε

Μητσοτάκης: Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα


Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης