Συναγερμός στην Ιαπωνία - Φωτιά σε αεροσκάφος της Japan Airlines στην προσγείωση

Συναγερμός στην Ιαπωνία - Φωτιά σε αεροσκάφος της Japan Airlines στην προσγείωση

Το Airbus A350 συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά την προσγείωσή του - Νεκρά πέντε μέλη από το πλήρωμα του αεροπλάνου της ακτοφυλακής

aeroplano-fwtia
Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), όταν ένα Airbus A350 της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουσή του με αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

Πλάνα του ιαπωνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους και κάτω από αυτό. Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είχε επίσης πάρει φωτιά. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές, 379 άτομα (367 επιβάτες - μεταξύ τους 8 παιδιά - και 12 μέλη πλήρωμα) απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο Airbus.



Την ίδια στιγμή, νεκρά εντοπίστηκαν πέντε άτομα από τα έξι άτομα του πληρώματος του αεροσκάφους της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Ο κυβερνήτης εντοπίστηκε ζωντανός, ωστόσο η κατάστασή της υγείας του κρίνεται σοβαρή. Το αεροσκάφος της ακτοφυλακής μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και αγαθά πρώτης ανάγκης σε πολίτες που επηρεάστηκαν από το μεγάλο σεισμό των 7,6R στην Ιαπωνία





Το Airbus A350 της Japan Airlines εκτελούσε την πτήση 516 και είχε απογειωθεί από το Χοκάιντο.

Κλείσιμο


Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν πρόκειται για λάθος από τον πύργο ελέγχου, που έδωσε το «clear» για προσγείωση, ή αν ξαφνικά το αεροπλάνο της ακτοφυλακής μπήκε στον διάδρομο προσγείωσης την ώρα που το αεροσκάφος της Japan Airlines προσγειωνόταν.

Η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών του έλεγκτη εναέριας κυκλοφορίας με τον πιλότο του αεροπλάνου θα είναι αυτή που θα ρίξει φως στα αίτια της σύγκρουσης.


Δείτε βίντεο από τη στιγμή που επιβάτες τρέχουν να εκκενώσουν το σημείο


epivates_aeroskafos



Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα έδωσε εντολές σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συντονιστούν ώστε να αξιολογήσουν γρήγορα το συμβάν και να παράσχουν πληροφορίες στο κοινό.

Το αεροδρόμιο Haneda, ένα από τα δύο βασικά του Τόκιο, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προσαπογείωσης μετά το συμβάν για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια, άνοιξαν οι τρεις από τους τέσσερις διαδρόμους, εκτός δηλαδή από εκείνον στον οποίο σημειώθηκε η σύγκρουση.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέφτει η θερμοκρασία – Δείτε την πρόγνωση του καιρού για σήμερα και για αύριο

Δείτε βίντεο με τη σοκαριστική στιγμή που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας δέχεται επίθεση με μαχαίρι στον λαιμό

Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους: Το χρυσό... κελί και ο υπόκοσμος που διψά για εκδίκηση για τον φόνο της Ρίβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης