ΗΠΑ: Έκρηξη ΙΧ με δύο νεκρούς σε γέφυρα στα σύνορα με τον Καναδά - Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για τρομοκρατία (βίντεο)

ΗΠΑ: Έκρηξη ΙΧ με δύο νεκρούς σε γέφυρα στα σύνορα με τον Καναδά - Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για τρομοκρατία (βίντεο)

Το βίντεο που επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ δείχνει το πραγματικό περιστατικό του οχήματος πριν πιάσει φωτιά στο Rainbow Bridge Niagara Falls

MixCollage-23-Nov-2023-03-54-AM-6412
Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά τέθηκαν χθες σε συναγερμό, τέσσερις διεθνείς γέφυρες έκλεισαν και τα διασυνοριακά ταξίδια με τρένο σταμάτησαν μετά την έκρηξη αυτοκινήτου στην αμερικανική πλευρά μιας γέφυρας στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Βίντεο από την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ δείχνει ένα αυτοκίνητο να επιταχύνει και να απογειώνεται στον αέρα, πριν από μια έκρηξη στη γέφυρα Rainbow που συνδέει τον Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Δύο σκοτώθηκαν από την έκρηξη και ένας υπάλληλος της συνοριακής περιπολίας τραυματίστηκε.



Το βίντεο που επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ δείχνει το πραγματικό περιστατικό του οχήματος πριν πιάσει φωτιά στο Rainbow Bridge Niagara Falls, με αξιωματούχους να ανακαλούν προηγούμενες δηλώσεις που υποδήλωναν τρομοκρατική επίθεση.

«Μόλις ήρθε από τη σκηνή αυτού του φρικτού περιστατικού στη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στοιχεία τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανάρτησή της η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως στην υπόθεση συνεργάζονται η υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων με το FBI.



Κλείσιμο
Το βίντεο δείχνει μια σκηνή που μοιάζει σαν να "δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη", είχε πει νωρίτερα η Χότσουλ. Το μόνο κομμάτι του αυτοκινήτου που είχε απομείνει ήταν ο κινητήρας, συμπλήρωσε, και κομμάτια του οχήματος ήταν σκορπισμένα κοντά σε ένα σταθμό ελέγχου.

«Υπήρξε ένα φρικτό περιστατικό, μια συντριβή, μια έκρηξη, μια απώλεια ζωής», πρόσθεσε. «Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει γνωστή τρομοκρατική σχέση».

Όμως το δυστύχημα, που συνέβη ένα 24ώρο πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για την προστασία των κατοίκων και την ανακάλυψη τι συνέβη. Με την ένταση σε όλο τον κόσμο να αυξάνεται λόγω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ο φόβος εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του Διαδικτύου.



Ο Ρομπέρ Ρεστάινο, δήμαρχος του Niagara Falls, είπε σε συνέντευξή του ότι το γραφείο του είχε πλημμυρίσει από κλήσεις και ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με θεωρίες συνωμοσίας. Φήμες διαδόθηκαν για ένα δεύτερο αυτοκίνητο, ένα νοικιαζόμενο φορτηγό, μια απειλή για την παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη. Όλα ήταν αναληθή.



Εκτός από τη γέφυρα Rainbow, το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο Ρικι Γουίλσον, ένας 65χρονος ξεναγός, είπε ότι είδε το αυτοκίνητο που έτρεχε με ταχύτητα να φεύγει από το έδαφος καθώς συνετρίβη.

«Χτύπησε σε τσιμεντένιο φράγμα και ανέβηκε», είπε. «Κατέβηκε και χτύπησε σε θάλαμο επιθεώρησης». Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι ακούγομαι τρελός, αλλά το αυτοκίνητο ήταν στον αέρα. Ήταν σαν κάτι που βλέπεις ταινία στο Χόλιγουντ».



Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ ενημερώθηκαν στην Ουάσιγκτον.

«Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη», είπε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στη Βουλή των Κοινοτήτων σε σύντομα σχόλια προτού αναχωρήσει για ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου ο Αντώνης Τζανακόπουλος: Νέα συνεδρίαση των «6 συν 6» το πρωί

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά πανηγυρίζει καθώς το κόμμα του αντι-ισλαμιστή λαϊκιστή Βίλντερς οδεύει σε μια τεράστια νίκη στην Ολλανδία

Temu: Η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές που ανταγωνίζεται Αmazon και Shein, αλλά αγαπά… τα προσωπικά μας δεδομένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης