ΗΠΑ: Αυτοκίνητο εξερράγη σε γέφυρα στους καταρράκτες του Νιαγάρα - Δύο νεκροί κι ένας τραυματίας

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο εξερράγη σε γέφυρα στους καταρράκτες του Νιαγάρα - Δύο νεκροί κι ένας τραυματίας

Το όχημα επιχείρησε να εισέλθει στις ΗΠΑ από τον Καναδά - Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης - Το FBI προειδοποιεί για «πολύ ρευστή» κατάσταση - «Για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» κάνουν λόγο πηγές που επικαλείται το Fox News

ekriksi-arthrou
Όχημα εξερράγη την Τετάρτη (22/11) σε γέφυρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, σύμφωνα με το FBI που αντιμετωπίζει το συμβάν ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη γέφυρα Rainbow μία ημέρα πριν από την αργία των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μία από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες του έτους.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:



«Η κατάσταση είναι ρευστή, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε το FBI σε πρώτη ανακοίνωσή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα είναι νεκροί κι ένας συνοριοφύλακας έχει τραυματιστεί.



Κλείσιμο

Πηγές που επικαλείται το Fox News, κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κι ότι στο όχημα υπήρχαν εκρηκτικά.

Το γραφείο του δημάρχου της περιοχής δήλωσε η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο που επιχείρησε να εισέλθει στις ΗΠΑ από τον Καναδά. Όλες οι διαβάσεις είναι προς το παρόν κλειστές μέχρι νεωτέρας, λένε οι αξιωματούχοι.



Από την πλευρά της, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε περιστατικό και δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές. «Οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο και είναι έτοιμες να βοηθήσουν» ανέφερε στο X. «Ταξιδεύω στο Μπάφαλο για να συναντηθώ με τις Αρχές και τους φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και θα ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Υόρκης όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες» πρόσθεσε.



Εκτός από τη γέφυρα Rainbow, το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο άλλων τριών διεθνών συνοριακών διαβάσεων στην περιοχή. Η γέφυρα Peace Bridge, η γέφυρα Lewiston-Queenston, η γέφυρα Whirlpool και η γέφυρα Rainbow Bridge είναι επίσης κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο Καναδάς ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όλος ο τομέας Δικαιωμάτων - Ανάμεσά τους Λάμπρου, Κατριβάνου, Τασία και Καββαδία

Δολοφονία καρδιολόγου στην Κρήτη: «Έσπασε» τα ισόβια η 43χρονη

«Δράκος» των Εξαρχείων: Το φιάσκο με τον ασύλληπτο Σύρο που ζούσε κάτω από το ραντάρ και κυνηγούσε γυναίκες στους δρόμους για να τις βιάσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης