Πόλεμος στο Ισραήλ: Λούτρινα αρκουδάκια με δεμένα μάτια σε πλατείες του Τελ Αβίβ για τα παιδιά που κρατάει η Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λούτρινα αρκουδάκια με δεμένα μάτια σε πλατείες του Τελ Αβίβ για τα παιδιά που κρατάει η Χαμάς

Χέρια, κεφάλια και πόδια στα αρκουδάκια έχουν βαφτεί με κόκκινη μπογιά - Δίπλα τους δεσπόζουν οι φωτογραφίες των μικρών απαχθέντων, από βρέφη μέχρι παιδια 12-14 ετών

israel-plateia-arthrou
Οι απεσταλμένοι του protothema.gr στο Ισραήλ, Φρίξος Δρακοντίδης και Παναγιώτης Κουφαλέξης στέλνουν εικόνες από τις κεντρικές πλατείες του Τελ Αβιβ, που γεμίζουν από λούτρινα αρκουδάκια, τα μάτια των οποίων είναι δεμένα με μαύρα μαντήλια, σαν κι αυτά που χρησιμοποίησαν οι ισλαμιστές της Χαμάς για να οδηγήσουν τους ομήρους στα τούνελ, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη.

Χερια, κεφάλια και πόδια έχουν βαφτεί με κόκκινη μπογιά. Δίπλα στα λούτρινα αρκουδάκια δεσπόζουν οι φωτογραφίες των μικρών απαχθέντων, από βρέφη μέχρι παιδια 12-14 ετών, αγόρια και κορίτσια. Οι όμηροι και δη τα ανήλικα αποτελούν το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί και την ασπιδα της Χαμάς στη προσπάθειά τους να περιορίσουν το εύρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ από γη και αέρα.

israel-plateia__1_
israel-plateia__4_


Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής αυτό που έχει γίνει γνωστό ειναι οτι πρόθεση των τρομοκρατών είναι να απελευθερώσουν τους ομήρους με ξένη υπηκοότητα μετά και από τις παρεμβάσεις σε διπλωματικό επίπεδο, τρίτων χωρών. Για τους υπόλοιπους, δηλαδή εκείνους με Ισραηλινή υπηκοότητα, τα δεδομένα παραμένουν έως έχουν.

Το Ισραήλ θα προτιμούσε μια γρήγορη και άμεση μεγάλης κλίμακας επέμβαση, που παρά το μεγάλο κόστος θα εκκαθάριζε την Χαμάς και θα οδηγούσε πιθανότατα και στην ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων. Όμως υποχρεωτικά οδηγείται σε επιλογές που απαιτούν χρόνο.

israel-plateia__3_
israel-plateia__2_


Και η Χαμάς χρειάζεται χρόνο, ελπίζοντας ότι η πίεση για ανθρωπιστικές παύσεις των επιχειρήσεων θα την βοηθήσει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να παζαρέψει πιο αποτελεσματικά το «χαρτί» των ομήρων, ώστε να διασφαλίσει την συνέχιση της παρουσίας της στην Γάζα.


Ειδήσεις σήμερα:

12 Έλληνες πολίτες βγήκαν με ασφάλεια από τη Γάζα μέσω της Ράφας

Μείζον θέμα η προσφυγή Σκουρλέτη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την «Πεν Νταλαούρα», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Γυναίκα κινδύνευσε από τα ορμητικά νερά μέσα στο αυτοκίνητό της κοντά στο Ρίο - «Δεν άνοιγαν οι πόρτες, κόντεψα να πνιγώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης