Γαλλία: Άγνωστοι ζωγράφισαν το Αστέρι του Δαβίδ σε κτίρια στο Παρίσι - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Γαλλία: Άγνωστοι ζωγράφισαν το Αστέρι του Δαβίδ σε κτίρια στο Παρίσι - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Περίπου 60 αστέρια του Δαβίδ (το σύμβολο του Ισραήλ) σχεδιάστηκαν με μπλε μπογιά σε πολλές προσόψεις κτιρίων του 14ου διαμερίσματος - Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πρόστιμο €30.000

paris_david
Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία των Παρισίων καθώς, σε πολλά κτίρια της «πόλης του φωτός», άγνωστοι ζωγράφισαν σήμερα τα ξημερώματα το Αστέρι του Δαβίδ, σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας και του κράτους του Ισραήλ.

Τα περίπου 60 αστέρια του Δαβίδ σχεδιάστηκαν με μπλε μπογιά σε πολλές προσόψεις κτιρίων του 14ου διαμερίσματος στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως υποστήριξε σήμερα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου

Η έρευνα ανατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, διευκρίνισε η Εισαγγελία.

Κλείσιμο


Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Σε μήνυμά της μέσω του Twitter, η δήμαρχος του 14ου διαμερίσματος, Καρίν Πετί, κατήγγειλε την ζωγραφιά των συμβόλων σε κτίρια των Παρισίων ως «αντισημιτικές και ρατσιστικές πράξεις» που θέλουν να σπείρουν τον πανικό: «Ο αντισημιτισμός έχει κατακλύσει τους δρόμους μας. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να καταδικαστούν», τόνισε η Πετί. «Αυτή η πράξη θυμίζει τις διαδικασίες της δεκαετίας του 1930 και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων...» πρόσθεσε.

«Υπάρχει ξεκάθαρα μεταξύ των ανθρώπων που το έκαναν μια επιθυμία να τρομοκρατήσουν», δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF) Σαμιουέλ Λεζουαγιέ.



Στοιχεία της Εισαγγελίας των Παρισίων που επικαλείται το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV», διατάχθηκε έρευνα για φθορές σε περιουσιακά στοιχεία τρίτων, με αφορμή την καταγωγή, τη φυλή, την εθνότητα ή τη θρησκεία.

«Ξύπνησα από ντροπή σήμερα το πρωί. Αυτό δεν είναι σύμβολο, είναι προσβολή για την ιστορία, τη Δημοκρατία», είπε νωρίς το πρωί κάτοικος της περιοχής, υπό καθεστώς ανωνυμίας.



Και στη Γερμανία είχαν γίνει κάτι αντίστοιχο

Στα μέσα Οκτωβρίου, οι αρχές του Βερολίνου είχαν προβληματιστεί ιδιαίτερα ύστερα από αναφορές Εβραίων που ζουν στη Γερμανία ότι, στις προσόψεις των σπιτιών τους, άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει το Αστέρι του Δαβίδ.

Πρόκειται για εβραϊκό σύμβολο το οποίο αποτελείται από δυο ισόπλευρα τρίγωνα, το ένα προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω, που σχηματίζουν έξι κορυφές.

Σύμφωνα με την παράδοση των Εβραίων, το τρίγωνο με τη μια γωνία προς τα πάνω συμβολίζει τον πνευματικό κόσμο του και τον Ουρανό, ενώ το κάτω τρίγωνο τη σαρκική φύση του και τη Γη. Επίσης αντιπροσωπεύει την ένωση αρσενικού και θηλυκού.

Το σύμβολο αυτό υπάρχει και στη σημαία του κράτους του Ισραήλ, η οποία καθιερώθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1948.


Ειδήσεις σήμερα:

Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από τον κατώτατο μισθό

Η Πεν Νταλαούρα, η Μarka2 και τα άλλα trolls που έβγαλαν τον Στέφανο

Τα τρία σενάρια για το φρικτό τέλος της Σάνι Λουκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης