Θέση κατά του Ισραήλ διατυπώνει και πάλι η Άγκυρα λίγες ώρες μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας κι ενώ οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τη στήριξή τους προς την ισραηλινή πλευρά.
«Με την επίσκεψη του Μπάιντεν στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν έλθει στο επίκεντρο της προσοχής. Πυροδοτούν τις συγκρούσεις, δεν υπακούουν σε κανέναν κανόνα. Η θρησκευτική αναφορά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ήταν μια κοντόφθαλμη σκέψης. Αν και άλλοι υπουργοί που κάνουν επισκέψεις εκφράζουν τη θρησκευτική τους τοποθέτηση, πώς θα παράγουμε λύση; Οι ΗΠΑ δεν έχουν μια προοπτικής λύσης μέχρι στιγμής» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ,
«Όταν οι δυτικές χώρες προσεγγίζουν αυτό το ζήτημα, λένε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Φυσικά, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά δεν μπορούν να εξαλείψουν το δικαίωμα στη ζωή των κατοίκων της Γάζας. Είναι δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά;» αναρωτήθηκε, ενώ για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας τόνισε:
«Λέγεται ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε χθες και χτύπησε το νοσοκομείο εκτοξεύτηκε από τη Χαμάς. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει επίσης ότι δεν ήταν το Ισραήλ αλλά κάποιος άλλος. Υιοθέτησε τις επιθέσεις αυτές με απάνθρωπες λέξεις και στη συνέχεια τις διέγραψε. Όσο μιλάμε για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όσοι παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις θα μνημονεύονται ως μέρος αυτών των ενεργειών».
Τέλος, αναφέρθηκε στη στάση που κρατάει η Τουρκία στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς τονίζοντας πως «κανείς δεν έχει την εξουσία να μας αναγκάσει να επιλέξουμε πλευρά. Δεν υπάρχει καμία εξουσία στη γη που να μας αναγκάσει να επιλέξουμε πλευρά. Η Δημοκρατία της Τουρκίας λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις. Η πλευρά του προέδρου μας και της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης. Είμαστε κατά της μαζικής δολοφονίας ανθρώπων και των επιθέσεων σε νοσοκομεία. Αυτοί που λένε να διαλέξετε την πλευρά σας θα πρέπει να κάνουν αποφασίσουν ποια είναι η δική τους πλευρά».
Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να λειτουργήσει η διπλωματία, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν νικητές, κατέληξε.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»