Πόλεμος στο Ισραήλ - Τσελίκ: Απαράδεκτο οι δυτικές κυβερνήσεις να ποινικοποιούν την υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό

Πόλεμος στο Ισραήλ - Τσελίκ: Απαράδεκτο οι δυτικές κυβερνήσεις να ποινικοποιούν την υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό

«Είναι δικαίωμα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

omer_celik
Εξακολουθούν να δημιουργούν προβληματισμό οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Άγκυρας για τη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους με τις τελευταίες τοποθετήσεις του εκπρόσωπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ να επιβεβαιώνουν την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε Δύση και Άγκυρα. 

«Είναι απαράδεκτο για τις δυτικές κυβερνήσεις να καταστέλλουν τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και να ποινικοποιούν την υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό. Οι ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του λαού της Γάζας είναι ενάντια σε όλες τις ανθρωπιστικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.  Είναι δικαίωμα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν σε αυτό» έγραψε ειδικότερα ο Τσελίκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Τουρκία «απορρίπτει την εξορία των Παλαιστινίων» από τη Γάζα

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία συμφωνεί με την Αίγυπτο και απορρίπτει την εξορία των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στον θύλακα αυτόν, δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο.

Ο Φιντάν, στο πρώτο του ταξίδι στην Αίγυπτο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει για να εμποδίσει την εξάπλωση της σύγκρουσης και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη βάση της λύσης των δύο κρατών.

Πρόσθεσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές συντονίζουν τις ενέργειες τους με το Ισραήλ ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.


Ειδήσεις σήμερα:

Όρια και ωράριο του μικρού Δακτυλίου - Τι ισχύει με τις άδειες εισόδου, συμπληρωματικές πληροφορίες από την ΕΛΑΣ

Από το Iron Dome στο Iron Beam: Το Ισραήλ επιστρατεύει και την τεχνολογία laser για την αεράμυνά του


Ανείπωτο δράμα στη Γάζα - Γιατρός ξεσπά, αντικρίζοντας νεκρούς στο νοσοκομείο τον πατέρα και τον αδερφό του (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης