Πόλεμος στο Ισραήλ: Με σημαίες στους δρόμους μετά τις πυραυλικές επιθέσεις - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με σημαίες στους δρόμους μετά τις πυραυλικές επιθέσεις - Δείτε βίντεο

Πήραν τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να κορνάρουν για να ενισχύσουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης Ασκελόν

friksos_israel-_1_
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες μετά τις πυραυλικές επιθέσεις με Ισραηλινούς να βγαίνουν στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους και κορνάρουν για να ενισχύσουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης Ασκελόν η οποία βρίσκεται σε κατάσταση «πολιορκίας» καθώς από τη στιγμή που έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς, ξεκίνησε ο καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία.

Την ώρα λοιπόν, που η Χαμάς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, οι κάτοικοι «απαντούν» με παρελάσεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο του ανταποκριτή του protothema.gr Φρίξου Δρακοντίδη. Οι τρομοκράτες θέλουν να κάμψουν το ηθικό των Ισραηλιτών και οι Ισραηλίτες να το ενισχύσουν.

Δείτε βίντεο με τις παρελάσεις των Ισραηλινών μετά τις πυραυλικές επιθέσεις:

Από τις 17:00 έως και τις 18:0Ο οι δυνάμεις της Χαμάς πραγματοποίησαν σφοδρές επιθέσεις με την κατάσταση να εκτονώνεται την τελευταία μισή ώρα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από τους βομβαρδισμούς.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χαμάς εκτόξευσε ίσως και πάνω από 100 ρουκέτες. Οι περισσότερες εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome ενώ κάποιες βρήκαν στόχο σε σπίτια και στο λιμάνι ενώ πλέον ο αριθμός των εκτοξεύσεων έχει αρχίσει ναι μειώνεται αισθητα.

Η στρατηγική που ακολουθεί η Χαμάς είναι να κάνουν τους Ισραηλινούς να νιώσουν ανασφάλεια μέσα στη χώρα τους. Ισραηλινός στρατιώτης που μίλησε στο protothema.gr δήλωσε ότι «είναι ικανοί να ρίχνουν ρουκέτες όλη νύχτα και με αυτόν το τρόπο προκαλούν "κόπωση" στο Iron Dome και ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων καθώς το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ μπορεί να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Ειναι όμως και πολυδάπανο».





Ειδήσεις σήμερα:

Συμμορίες ανηλίκων: Η γενιά του TikTok εκπαιδεύεται στη βία

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Απίστευτες σκηνές τρομοκρατίας» - Μαρτυρίες Ελλήνων που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη

Πειραιάς: «Τα παιδιά θέλουν τον μπαμπά τους, δεν μου φθάνουν τα ισόβια» λέει η χήρα του 39χρονου που δολοφονήθηκε για το πάρκινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης