Ισπανία: Το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο ζώων θα ανοίξει στη Μάλαγα

Ισπανία: Το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο ζώων θα ανοίξει στη Μάλαγα

Οι πολίτες της ισπανικής πόλης θα είναι μπορούν να επιλέγουν αποτέφρωση ή ταφή για το κατοικίδιο, και θα είναι σε θέση να το αποχαιρετήσουν σε ιδιαίτερο χώρο

dog_0
Την τελευταία κατοικία των αγαπημένων κατοικίδιων των πολιτών της φροντίζει η Μάλαγα στην Ισπανία όπου θα λειτουργήσει το πρώτο δημόσιο νεκροταφείο και κρεματόριο ζώων.

H «πρωτοποριακή εγκατάσταση», όπως τη χαρακτηρίζει το δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται να λειτουργήσει στο δημοτικό νεκροταφείο Σαν Γκαμπριέλ προς το τέλος του έτους και θα κοστίσει λίγο περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Η εγκατάσταση έχει κατασκευαστεί με κριτήρια βιωσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και θα περιλαμβάνει ένα κτίριο εξυπηρέτησης (με χώρο υποδοχής, διοικητικό γραφείο, γραφείο κτηνιάτρου και τουαλέτες), ένα κρεματόριο και μια αίθουσα αποχαιρετισμού.

Ο χώρος, αναφέρει ο Guardian, θα περιλαμβάνει επίσης έναν χώρο πρασίνου όπου θα μπορεί να εναποτίθεται η τέφρα, καθώς και έναν χώρο ταφής. Εκτός από την αποτέφρωση και την ταφή, το νεκροταφείο θα προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, όπως απομάκρυνση νεκρών ζώων, αποχαιρετιστήρια τελετή και διαγραφή ζώων από το μητρώο ζώων συντροφιάς.

Κλείσιμο
Μια βασική αποτέφρωση για ένα ζώο βάρους έως 30 κιλών θα κοστίζει 170 ευρώ, ενώ μια θέση τεφροδόχου ή ένας τάφος στο «πάρκο μνήμης» θα κοστίζει 250 ευρώ για ένα ζώο του ίδιου βάρους και θα περιλαμβάνει 10 χρόνια διατήρησης.

Αυτή τη στιγμή τέσσερις ισπανικές πόλεις ήδη διαθέτουν ιδιωτικά κοιμητήρια ζώων συντροφιάς.


Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστής

Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης