ΗΠΑ: 100.000 δολάρια θα πληρώσει υπάλληλος που αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια

ΗΠΑ: 100.000 δολάρια θα πληρώσει υπάλληλος που αρνιόταν να εκδώσει άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια

Η Κιμ Ντέιβις είχε τραβήξει την προσοχή των Αμερικανικών ΜΜΕ το 2015 εξαιτίας της ολιγοήμερης φυλάκισής της

kim_davis
Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Κεντάκι αποφάσισε την Τετάρτη ότι η πρώην δημόσια υπάλληλος Κιμ Ντέιβις οφείλει αποζημίωση ύψους 100.000 δολαρίων σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, αφού αρνήθηκε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις να εκδώσει άδεια για τον γάμο τους.

Η Ντέιβις, που εργαζόταν στο παρελθόν για την κομητεία Ρόουαν στο Κεντάκι, τράβηξε την προσοχή των Αμερικανικών ΜΜΕ το 2015 εξαιτίας της ολιγοήμερης φυλάκισής της, αφού αρνήθηκε να εκδώσει άδειες γάμου για γκέι ζευγάρια επικαλούμενη τα θρησκευτικά της πιστεύω, βάσει των οποίων ο γάμος είναι επιτρεπτός μόνον ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Εις βάρος της πρώην υπαλλήλου είχαν κατατεθεί δύο μηνύσεις από ομόφυλα ζευγάρια, που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την άρνησή της να τους εξυπηρετήσει. Ενώ όμως το δικαστήριο στο Άσλαντ που εκδίκασε την μήνυση των Ντέιβιντ Έρμολντ και Ντέιβιντ Μουρ επιδίκασε στον καθένα τους αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων, το άλλο ζευγάρι δεν πρόκειται να λάβει αποζημίωση, όπως αποφάσισε τελικά ο δικαστής Ντέιβιντ Μπάνινγκ.

Κλείσιμο


Όπως υπενθυμίζει το Associated Press, ο Μπάνινγκ ήταν ο δικαστής που είχε στείλει για πέντε μέρες φυλακή την Ντέιβις το 2015, όταν έκρινε ότι φερόταν προσβλητικά απέναντι στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή της. Συντηρητικοί πολιτικοί είχαν σπεύσει εκείνη την περίοδο στο Κεντάκι για να να στηρίξουν δημόσια τη γυναίκα και να φωτογραφηθούν μαζί της.

O Μπάνινγκ έκρινε την περασμένη χρονιά ότι η Ντέιβις παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα και των δύο ζευγαριών, όταν αρνήθηκε να εκδώσει την άδεια γάμου τους. Οι δίκες που έλαβαν χώρα αυτήν την εβδομάδα είχαν ως σκοπό τον καθορισμό της αποζημίωσης για τους ενάγοντες, που στη μία περίπτωση κρίθηκε τελικά ότι θα ήταν μηδενική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντέιβις είχε αφεθεί ελεύθερη από το κρατητήριο μόνο αφού υφισταμένοι της εξέδωσαν τις άδειες εκ μέρους της, αλλά αφαίρεσαν το όνομά της από τη φόρμα. Αργότερα οι Αρχές του Κεντάκι εφάρμοσαν έναν νόμο ο οποίος καταργούσε την ανάγκη να περιλαμβάνεται το όνομα του υπαλλήλου που εκδίδει την άδεια γάμου στο επίσημο έγγραφο.

Mε πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις σήμερα:

Αυστραλός μεγιστάνας ζητά μαζικές απολύσεις για να... πάρουν το μάθημά τους οι «αλαζονικοί» εργαζόμενοι

Η απόλυτη τραγωδία στην ισοπεδωμένη από τις πλημμύρες Ντέρνα - Φόβοι για 20.000 νεκρούς

Κρήτη: Ο πρώτος χορός από τον γάμο του 41χρονου Κωστή με την 82χρονη Παρασκιώ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης