LIVE

Κορωνοϊός

Πάπας Φραγκίσκος: Η στήριξη στα ομόφυλα ζευγάρια και οι δηλώσεις ανοχής του παρελθόντος

francis

Όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό «έχουν δικαίωμα στην οικογένεια» τόνισε ο Ποντίφικας σε μια δήλωση που έγραψε ιστορία

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την υποστήριξή του σε ομοφυλόφιλα σωματεία καθώς, κατά την άποψή του, όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό «έχουν δικαίωμα στην οικογένεια».

O Ποντίφικας μοιράστηκε την άποψή του σε ένα νέο ντοκιμαντέρ ονόματι «Francesco» από τον σκηνοθέτη, Εβγκένι Αφινέφσκι, που έκανε πρεμιέρα νωρίτερα σήμερα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Pope Francis becomes first pope to endorse civil unions for gay couples | ABC News


«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί από το κοινωνικό σύνολο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν να είναι καλυμμένοι και από νομικής απόψεως» επεσήμανε ο Πάπας, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Καθολικής Εκκλησίας που μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο σκηνοθέτης, Εβγκένι Ανισεφσκι, ρώτησε τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για το ντοκιμαντέρ σχετικά με τη θέση των ΛΟΑΤΚΙ Καθολικών στην εκκλησία. Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε εκ νέου την πεποίθησή του ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι στην εκκλησία».

Pope Francis gives support to same-sex civil unions


Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος κάνει μια τέτοια δήλωση ανοχής για την ομοφυλοφιλία παρά τις περί του αντιθέτου διδαχές της καθολικής εκκλησίας. Τον Ιούλιο του 2013 κλήθηκε να τοποθετηθεί για το αν υπάρχει "gay λομπι" με τον ίδιο να απαντά «ποιος είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό;».

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, πριν γίνει Ποντίφικας, την περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο Φραγκίσκος είχε ταχθεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ζευγάρια του ιδίου φύλου ως εναλλακτική στην πρόταση για τους γάμους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο φόβος για πάνω από 1.000 κρούσματα φέρνει νέα μέτρα - Συσκέψεις στο Μαξίμου

Το σκίτσο του Ηλία Μόσιαλου για τον κορωνοϊό με τον λύκο και τα πρόβατα

Δίκη ΧΑ: Ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση για τη φυλάκιση ή όχι των καταδικασθέντων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ηλεκτρολόγος

ο άνθρωπος είναι ανοιχτόμυαλος, φωτισμένος... δεν είναι υποκριτής και κρυφός όπως μερικοί δικοί μας εδώ...

λεων

ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ...ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ.

θεσπρωτος

Α΄ Πρός Κο­ρινθίους 6: 9-11 «ή ουκ οίδατε ότι άδικοι βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι; μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ούτε πλεο­νέκται ούτε κλέπται ούτε μέθυσοι, ου λοίδοροι, ουχ άρπαγες βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι. και ταύτά τινες ήτε· αλλά απελούσασθε, αλλά ηγιάσθητε, αλλά εδικαιώθητε εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού και εν τω Πνεύματι του Θεού ημών.». Α΄ Πρός Τιμόθεον 1: 8-11 «Οίδαμεν δε ότι καλός ο νόμος, εάν τις αυτώ νομίμως χρήται, ειδώς τούτο, ότι δικαίω νόμος ου κείται, ανόμοις δε και ανυποτάκτοις, ασεβέσι και αμαρτωλοίς, ανοσίοις και βεβήλοις, πατρολώαις και μητρολώαις, ανδροφόνοις, πόρνοις, αρσενοκοίταις, αν­δραποδισταίς, ψεύσταις, επιόρκοις, και ει τι έτερον τη υγιαινούση διδασκαλία αντί­κειται, κατά το ευαγγέλιον της δόξης του μακαρίου Θεού, ό επιστεύθην εγώ.». Αποκάλυψις 22: 14-15 «Μακάριοι οι ποιούντες τας εντολάς αυτού, ίνα έσται η εξουσία αυτών επί το ξύλον της ζωής, και τοις πυλώσιν εισέλθωσιν εις την πόλιν. έξω οι κύνες (= ομοφυλόφιλοι, αναφερόμενοι ως κύνες = σκύλοι, ο ωραίος χαρακτηρισμός επαναλαμβάνεται) και οι φαρμακοί και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο φιλών και ποιών ψεύδος.».ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ......!!! Ο ΠΑΠΑΣ . Εδώ σημειώνομε ότι ο μεν Παύλος είναι το «σκεύος της εκλογής» του ίδιου του Ιησού Χριστού, ο δε Ιωάννης είναι ο αγαπητός επιστήθιος μαθητής, θεολόγος και ευαγγε­λι­στής του. Άρα αυτά τα χωρία σύμφωνα με την χριστιανική πίστη και το χρι­στιανικό δόγμα είναι θε­ό­πνευστα, όπως και τα Eυαγγέλια, και επομένως έχουν απόλυ­τη και δια­χρονική αξία όπως και τα Κυριακά Λόγια. (Είναι γνωστόν ότι οι θέσεις του Εβραιογνωστικοχριστιανισμού για την ομο­φυλοφιλία εδημιούργησαν πολλές άδικες και άστοχες κοινω­νικές δια­κρί­σεις και βίαι­ες ενέργειες κατά των ομοφυλοφίλων σε όλα τα χριστιανικά κράτη, προτού καν το πρόβλημα εξε­τασθεί και αναλυθεί από τους ειδικούς επιστήμονες, ψυχολόγους, ιατ­ρούς, ψυχία­τ­ρους, κοινωνιο­λόγους, ιστορικούς, κλπ.). ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ. Ο ΠΑΠΑΣ .

θεσπρωτος

ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΟΣ Όπως περιγράφει η Γένεσις, στην αντιφατική και περίεργη περιγραφή 19: 4- 25 την οποία δεν θα αναλύσομε εδώ, τα Σόδομα και Γόμορρα κατεστράφησαν από τον οργισμένο Θεό Γιαχβέχ ένεκα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων που ήταν πολύ δι­α­δεδο­μένες μεταξύ των κατοίκων τους. Αργότερα στον θεϊκό Μωσαϊκό Νόμο οι διατά­ξεις κατά της ομοφυλοφιλίας και παρεμφερών ενεργειών είναι σα­φείς και πλήρως κα­ταδι­καστικές. Έχομε και λέμε: (Α) ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ Λευι­τι­κόν 18: 22 «και μετά άρσενος ου κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν, βδέ­λυγμα γαρ εστι.», 18: 29 «ότι πας, ος εάν ποιήση από πάντων των βδελυγμάτων τούτων, εξολο­θρευθήσονται αι ψυχαί αι ποιούσαι εκ του λαού αυτών.», 20: 13 «και ος αν κοιμηθή μετά άρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα εποίησαν αμφότεροι· θα­νάτω θανατού­σθωσαν, ένοχοί εισίν.». Δευτερονόμιον 23: 18-19 «Ουκ έσται πόρνη από θυ­γατέρων Ισραήλ, και ουκ έσται πορνεύων από υιών Ισραήλ· ουκ έσται τελεσφό­ρος από θυγατέρων Ισ­ραήλ, και ουκ έσται τελεισκόμενος από υιών Ισραήλ. ου προσοίσεις μίσθωμα πόρνης ουδέ άλλαγμα κυνός (σκύλου = ομοφυλοφίλου, ωραίος χαρακτη­ρι­σμός!) εις τον οίκον Κυρίου του Θεού σου προς πάσαν ευχήν, ότι βδέλυγμα Κυρίω τω Θεώ σου εστί και αμφότερα.». Δευτερονόμιον 22: 5 «Ουκ έσται σκεύη ανδρός επί γυναικί, ουδέ μη ενδύ­ση­ται ανήρ στολήν γυ­ναικείαν, ότι βδέλυγμα Κυρίω τω Θεώ σου εστί πας ποι­ών ταύτα.»

κα.. κα!!!! φτου... κα ... κα!!!

... τι γράφεις; στην αυλή του έχει τόσο βούρκο και σκ...ό ("papst v-orgia gate") που έτσι και διατυπώσει κάτι το αντίθετο θα τον πνίξει ... πόσες "anal αδελφές ψυχές" που φορούν την "κάπα του capucino" που έχουν την "anal" έξη-θέλξη-alal sexy-orgie κλπ.... να θέλουν καλά και σώνει να "στριμώχνονται" ο ένας πίσω από τον άλλον ("doggy style").. ... φαπ!!!! φαπ!!!! φαπ!!!! κολλητά μέχρι να κλείσουν τον "κύκλο με την κιμωλία", αλλά και εκείνες τις "anal αδελφές ψυχές" με ιδιαίτερη προτίμηση στα βρέφη και στα ανήλικα; εεεεεε;

Αντισυστημικές επιλογές

όποιου δεν του αρέσουν η ανθρώπινη ελευθερία και τα ανοιχτά μυαλά, μπορεί να πάει στο Ιράν, στη Σαουδική Αραβία ή στη Βόρεια Κορέα. Πρέπει να είναι οι μοναδικές χώρες στην υφήλιο που απαγορεύουν την ομοφιλοφυλία. Οι «αντισυστημικοί» (αριστεράς κι ακροδεξιάς) έχουν λοιπόν στη διάθεσή τους και αντισυστημικές επιλογές.

Χρίστος 2

Φαίνεται πως είναι τέτοιος και αυτός.

Μάνος

εσύ να δεις τι φαίνεσαι ότι είσαι...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης