Μαδρίτη: Πλημμύρισε το μετρό και οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια» εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής - Δείτε βίντεο

Μαδρίτη: Πλημμύρισε το μετρό και οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια» εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής - Δείτε βίντεο

Δύο αγνοούμενοι από το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα

metro_mad
Χάος έχουν προκαλέσει στην Ισπανία οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν της τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, και έχουν προκλήθεί από το μετεωρολογικό φαινόμενο DANA.

Μερικές γραμμές του μετρό της Μαδρίτης και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τρένα υψηλής ταχύτητας με νότιες πόλεις διακόπηκαν σήμερα το πρωί, ενώ αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την κεντρική Ισπανία.  

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τρομακτικά βίντεο που δείχνουν επιβάτες μέσα σε πλημμυρισμένα βαγόνια. Κάποιοι σταθμοί, όπως αυτός της Loranca, έκλεισαν τελείως τη νύχτα, καθώς πλημμύρισαν με νερά.






Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν σχεδόν 1.200 συμβάντα στην περιοχή αυτή ενώ πυροσβέστες και αστυνομικοί αναζητούν δύο αγνοουμένους στην αγροτική περιοχή Αλντέα ντελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, δήλωσε ο Χαβιέρ Τσιβίτε, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια.

«Αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων, ενός πατέρα και του γιου του, που βρίσκονταν μέσα σ' ένα όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρο ο οποίος σχηματίσθηκε όταν φούσκωσε ο ποταμός Αλμπέρτσε», δήλωσε ο Τσιβίτε. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».



Κλείσιμο



Δρόμοι στην περιφέρεια της Μαδρίτης έκλεισαν ενώ έξι γέφυρες κατέρρευσαν υπό την πίεση των υδάτων που υπερχείλισαν.

Οι ξαφνικές καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια στις περιφέρειες της Μαδρίτης, της Καστίλλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ωστόσο εξασθενήσει σήμερα το πρωί. Η βροχή συνεχίσθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν χθες, Κυριακή.






Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, κατά τις περασμένες ώρες πραγματοποιήθηκαν πολλές διασώσεις εγκλωβισμένων σε αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα σπίτι, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους λόγω κατολισθήσεων. Επιπλέον, η θαλάσσια κυκλοφορία έχει μερικώς διακοπεί στο λιμάνι της Βαλένθια.




Υπενθυμίζεται ότι για την ισπανική πρωτεύουσα κηρύχθηκε εχθές σε «κόκκινο συναγερμό», με τον δήμαρχο της πόλης να συνιστά στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση, που σημαίνει πιθανότητα ακραίου κινδύνου, για την περιοχή της Μαδρίτης, την επαρχία Τολέδο και την πόλη Κάδιθ, αναφέροντας πως αναμένεται να πέσουν έως 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μέσα σε 12 ώρες στην πρωτεύουσαν της χώρας.



«Λόγω της ασυνήθιστης και αφύσικης κατάστασης, στην οποία θα καταρριφθούν τα ανώτατα όρια βροχόπτωσης, καλώ τους κατοίκους της Μαδρίτης να μείνουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανάρτησή του την Κυριακή στο X, πρώην Twitter, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για κίνδυνο πλημμυρών και συνιστώντας τους να μην χρησιμοποιούν οχήματα.


Χάος και στο Τολέδο






Στην Αλκανάρ, στην Ταραγόνα, στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέστησαν επίσης στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών αφού 215 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν τις τελευταίες 24 ώρες.




Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με έναν 23χρονο νεκρό στην Πέτρου Ράλλη - Η μοτοσικλέτα του «καρφώθηκε» σε φορτηγό

Γείτονες έσωσαν παιδί σε πολυκατοικία που κρεμόταν στον αέρα από ύψος 21 μέτρων στην Κίνα - Βίντεο

Ξεκινά σήμερα το τριήμερο κακοκαιρίας: Πού θα «χτυπήσει» πρώτα - Συναγερμός για πλημμύρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης