Μετά τον θάνατο του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ επέλεξε να πλέξει το εγκώμιο του Ρώσου προέδρου.
«Είμαι πεζικάριος, θα πεθάνω για χάρη του, του χρωστώ τη ζωή μου δυο φορές, ο θάνατος δεν είναι κάτι το τρομερό», είναι το κεντρικό νόημα της ανάρτησης του Τσετσένου ηγέτη στο Telegram, με αφορμή «δημοσιεύσεις» δυτικών μέσων ενημέρωσης που εκτιμούν ότι μετά τον Πριγκόζιν σειρά έχει ο Καντίροφ.
«Και είμαι έτοιμος να εκπληρώσω κάθε εντολή του Βλαντίμιρ, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι θάνατος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ανάρτηση του Τσετσένου ηγέτη
«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά και θα το ξαναπώ με περηφάνια: Είμαι πεζικάριος του Υπέρτατου Ανώτατου Διοικητή της Ρωσίας και δεν ανήκω στον εαυτό μου. Ανήκω στη θρησκεία, την Πατρίδα και τα συμφέροντά της. Και είμαι έτοιμος να εκπληρώσω κάθε εντολή του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι θάνατος.
»Ναι, μπορεί να πεθάνω ξαφνικά όταν μάθω ότι υπάρχει κάποιος πιο αφοσιωμένος από εμένα στο θέμα του σεβασμού προς τον πρόεδρό μας, στον οποίο, παρεμπιπτόντως, οφείλω τη ζωή μου. Και όχι μία, αλλά δύο φορές.
»Ως εκ τούτου, θωρώ πάντα με περιφρονητική επιείκεια τέτοιου είδους ενημερωτικά χτυπήματα, που τόσο φτηνά χρησιμοποιούνται για να σπείρουν διχόνοια μέσα στη χώρα μας.
»Θα πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η ομάδα του Πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, του Ήρωα της Ρωσίας Αχμάτ Χατζή Καντίροφ , είναι μια ομάδα πιστών πεζικάριων για τους οποίους ο θάνατος δεν είναι κάτι τρομερό».
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη