Πριγκόζιν: Με λουλούδια και ποίηση αποχαιρετούν τον «ατρόμητο πολεμιστή» - Δείτε φωτογραφίες

Πριγκόζιν: Με λουλούδια και ποίηση αποχαιρετούν τον «ατρόμητο πολεμιστή» - Δείτε φωτογραφίες

«Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη Ρωσία» δήλωσε ο Σεργκέι Αμπέλτσεφ, πρώην Ρώσος νομοθέτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον τάφο

prigozin6
Οι οπαδοί του επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατέθεσαν λουλούδια και άφησαν χειρόγραφα σημειώματα με μηνύματα και ποιήματα στον τάφο του την Τετάρτη, χαιρετίζοντάς τον ως «ατρόμητο πολεμιστή».

Ο Πριγκόζιν μαζί με τον στενότερο συνεργάτη του, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα, τα ακριβή αίτια του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Ο ιδρυτής της Wagner κηδεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη, την Τρίτη (29/8), μακριά από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης, τα οποία φρόντιζε να είναι πάνω του κατά τη διάρκεια της ζωής του, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της οποίας, σύμφωνα με πολλούς, άρχισε όταν έκανε το «αντάρτικο» κόντρα στη Μόσχα πριν από δύο μήνες.

Ένας άνδρας που φορούσε το πουκάμισο των μισθοφόρων της Wagner και ένα καπέλο με τη ρωσική σημαία ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον τάφο, όπου κόκκινα τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα κοσμούσαν έναν ξύλινο ορθόδοξο σταυρό με την επιγραφή «Prigozhin, Yevgeny Viktorovich 1961 - 2023».

Δείτε φωτογραφίες:

prigozin7


prigozin_1
prigozin_2
prigozin_3
prigozin_4
prigozin_5


Ένας φόρος τιμής δίπλα στα λουλούδια έγραφε: «Το να είσαι πολεμιστής σημαίνει να ζεις για πάντα». «Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη Ρωσία» δήλωσε ο Σεργκέι Αμπέλτσεφ, πρώην Ρώσος νομοθέτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον τάφο. Η συνειδητοποίηση της απώλειας θα έρθει μόνο αργότερα».

Κλείσιμο
Το ιδιωτικό τζετ με το οποίο ο Πριγκόζιν ταξίδευε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 10 επιβαίνοντες στις 23 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων ο ίδιος, ανώτατοι διοικητές του Wagner, οι σωματοφύλακές του και το τριμελές πλήρωμα.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά χωρικοί κοντά στο σημείο δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν έναν κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροσκάφος να πέφτει στο έδαφος.

Ειδήσεις σήμερα:

Το δις εξαμαρτείν από το ΝΑΤΟ: Το στρατηγείο της Σμύρνης συγχαίρει την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Τραγωδία στην Τήνο - Παππούς 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: Ήταν με τη νταντά, δεν είχε πρόβλημα υγείας

Τροχαίο δυστύχημα στο Μοσχάτο - Νεκρός 65χρονος που παρασύρθηκε από περιπολικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης