Ρωσία: Σε στενό κύκλο η κηδεία του Πριγκόζιν - Τον έθαψαν δίπλα από τον πατέρα του, απουσίαζε ο Πούτιν

Ρωσία: Σε στενό κύκλο η κηδεία του Πριγκόζιν - Τον έθαψαν δίπλα από τον πατέρα του, απουσίαζε ο Πούτιν

«Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Porokhovskoye», αναφερόταν σε σύντομη ανάρτηση στο Telegram - Δείτε φωτογραφίες

funeral__1_
Η κηδεία του Ρώσου επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής υπήρχαν ισχυρά μέτρα ασφαλείας, με αρκετούς φρουρούς και ανιχνευτές μετάλλων.

«Ο αποχαιρετισμός του Γεβγκένι Βικτοροβιτς πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Porokhovskoye», αναφερόταν σε σύντομη ανάρτηση στο Telegram, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία του Πριγκόζιν. Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τρίτη το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα έδινε το παρών στην κηδεία του ηγέτη της Wagner.

«Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς εάν θα παραστεί ο Πούτιν στην κηδεία του Πριγκόζιν. Σύμφωνα με το Reuters, o Πεσκόφ ανέφερε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία, παραπέμποντας στην οικογένεια του Πριγκόζιν.
funeral__1_
Εικόνες από την κηδεία του Πριγκόζιν
funeral__2_
27600924
27600957
27604091

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Euronews o Πριγκόζιν έφερε τον τίτλο «Ήρωας της Ρωσίας», γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να ταφεί με ιδιαίτερες τιμές, κάτι που το Κρεμλίνο είχε διαφανεί ότι δε θα έπετρεπε. Επίσης, το Κρεμλίνο δεν ήθελε να μετατραπεί η κηδεία του Πριγκόζιν σε προσκύνημα για τον ηγέτη της ανταρσίας κατά του Πούτιν.

Τον έθαψαν δίπλα από τον πατέρα του

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της τελετής είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες από τον τάφο του Πριγκόζιν. Πάνω από έναν ξύλινο τάφο ο οποίος φυλασσόταν αυστηρά από ενόπλους ήταν τοποθετημένα κόκκινα, λευκά και κίτρινα τριαντάφυλλα. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Wagner ετάφη δίπλα από τον πατέρα του.



27604492
27604495
27605509


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: «Ο Νίκος έγραψε το όνομά του, ζούμε ένα θαύμα» λέει o πατέρας του 29χρονου

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Λίγο πριν το αεροπορικό δυστύχημα χαμογελούσε και έβγαζε selfies στην Αφρική

Μίλτος Τεντόγλου: Ο δημιουργός του «One Piece» έγραψε για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη - Δείτε φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης