Τζέιμς Κράουν: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος μετά από δυστύχημα σε πίστα αγώνων

Τζέιμς Κράουν: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος μετά από δυστύχημα σε πίστα αγώνων

Ανήμερα των γενεθλίων του σε ηλικία 70 ετών

crown-m2
Ο Τζέιμς Κράουν, επιχειρηματίας και διαχειριστής του Ινστιτούτου Άσπεν, έχασε τη ζωή του την Κυριακή (25/6), ανήμερα των γενεθλίων του, σε δυστύχημα σε πίστα αγώνων στο Κολοράντο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

James Crown, known for Chicago philanthropy, killed in Colorado crash


Σύμφωνα με το nbcnews, ο Κράουν, ο οποίος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Henry Crown and Company, μιας εταιρείας επενδύσεων, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της JPMorgan Chase, βρισκόταν στο Aspen Motorsports Park όταν το όχημά του προσέκρουσε σε μπάρα.

Κλείσιμο


Ο Τζέικομπ Κρόους, εκπρόσωπος της οικογένειας, ανέφερε σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής: «Η οικογένεια Κράουν είναι βαθιά θλιμμένη από τον ξαφνικό θάνατο του Τζιμ Κράουν σε δυστύχημα νωρίτερα σήμερα. Η οικογένεια ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια για ένα μνημόσυνο που θα θυμίζει την αξιοσημείωτη ζωή του Τζιμ θα ανακοινωθούν αργότερα».



Ο Κράουν ζούσε στο Σικάγο, αλλά ταξίδευε συχνά στο Κολοράντο και κατείχε θέσεις σε οργανισμούς και στις δύο πολιτείες. Το 2014, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα διόρισε τον Κράουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή Πληροφοριών του Προέδρου, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Δείτε όλα τα ονόματα

Εκλογές 2023: Έληξε το θρίλερ σε Α' Αθήνας, Β' Πειραιά, ανατροπή στην Δυτική Αττική - Ποιοι μένουν εκτός Βουλής και ποιοι μπαίνουν

Χαλκιδική: Η λαβή Χάιμλιχ της 16χρονης έσωσε το παιδί που πνιγόταν από αγγούρι - «Όλοι μπορούν να το κάνουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης