Οργή στην Ταϊβάν για τους δασκάλους και γιατρούς που έδιναν σε μικρά παιδιά ηρεμιστικά

Οργή στην Ταϊβάν για τους δασκάλους και γιατρούς που έδιναν σε μικρά παιδιά ηρεμιστικά

Η χορήγηση των σκευασμάτων έγινε γνωστή όταν πατέρας παρατήρησε ότι το παιδί του είχε συμπτώματα στέρησης

taipei
Ανησυχία και οργή μεταξύ των γονιών έχουν προκαλέσει στην Ταϊβάν οι έρευνες των αρχών για τη χορήγηση ηρεμιστικών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στο στόχαστρο είναι νηπιαγωγοί στην Νιου Ταϊπέι Σίτι οι οποίοι έδιναν στα παιδάκια σιρόπια για το βήχα που περιείχαν ουσίες όπως η φαινοβαρβιτάλη και βενζοδιαζεπίνες, οι οποίες είναι εθιστικές.

Η αστυνομία, που διεξάγει εδώ και εβδομάδες έρευνα για το ζήτημα, λέει ότι δεν είναι σαφές γιατί έδιναν στα παιδιά τα σκευάσματα.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα ήλθε στο φως μια παρόμοια υπόθεση στην πόλη Καοσιούνγκ. Εκεί, τέσσερις γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος και ακατάλληλη χρήση φαινοβαρβιτάλης σε περίπου 20 παιδιά. Ανεστάλη η άδεια άσκησης επαγγέλματος για έξι μήνες και τιμωρήθηκαν με πρόστιμο.

Κλείσιμο
Οι περιπτώσεις έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες οικογενειών που ζητούν περισσότερη διαφάνεια από την αστυνομία ενώ άλλοι επικρίνουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα, το νοσοκομείο της Ταϊπέι άρχισε επίσης να προσφέρει δωρεάν εξετάσεις αίματος για παιδιά προσχολικής ηλικίας για να διαπιστωθεί αν έχουν στο αίμα τους ίχνη ηρεμιστικών.

Το σκάνδαλο ήλθε στο φως τον Μάιο όταν γονείς σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Νιου Ταϊπέι Σίτι κατηγόρησαν το προσωπικό ότι έδινε στα παιδιά τους «άγνωστα φάρμακα». Ένας πατέρας, αναφέρει το BBC, παρατήρησε ότι το παιδί του είχε συμπτώματα στέρησης κατά τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος, τον Φεβρουάριο.

Τους επόμενους μήνες διατυπώθηκαν περισσότερες καταγγελίες και τον Ιούνιο οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα και βρήκαν τουλάχιστον οκτώ παιδιά με ίχνη φαινοβαρβιτάλης και βενζοδιαζεπινών.

Την περασμένη εβδομάδα ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός έκλεισε και ο διευθυντής, όπως και πέντε άτομα από το προσωπικό, συνελήφθησαν. Η ποινική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Από την πλευρά, το προσωπικό δήλωσε ότι οι γονείς είχαν συναινέσει σε κατάλογο φαρμάκων που παρείχε το σχολείο.

Τα φάρμακα που περιέχουν φαινοβαρβιτάλη χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θεραπεία της επιληψίας ή χρησιμοποιούνται ως αναισθητικά, ενώ είναι δύσκολο να βρεθούν. Οι βενζοδιαζεπίνες χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία του  άγχους. Και οι δύο ουσίες είναι ιδιαίτερα εθιστικές και η υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία και δύσπνοια.


Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Ηλεία: Θύτης και θύμα είχαν από παλιά διαφορές - Το μοιραίο τηλεφώνημα πριν από τη δολοφονία

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Δικηγόρος γλίτωσε γιατί ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι

Τρίπολη: Με κοκαΐνη και κάνναβη έπιασαν τον γνωστό Έλληνα στιχουργό

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης