Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Δικηγόρος γλίτωσε γιατί ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Δικηγόρος γλίτωσε γιατί ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι

Τύχη... βουνό για τον David Concannon - Μια επαγγελματική υποχρέωση τον έσωσε - Συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου

david-
Ένας δικηγόρος με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας στις καταδύσεις είχε τύχη... βουνό και γλίτωσε, όπως φαίνεται, καθώς επρόκειτο να ταξιδέψει με το υποβρύχιο Titan που χάθηκε στα βάθη του Ατλαντικού ενώ έκανε βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο David Concannon είναι δικηγόρος και εξερευνητής, ξεκινώντας τις καταδύσεις σε ηλικία 14 ετών. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έγινε «δύτης ναυαγίων του Νιου Τζέρσεϊ» εξερευνώντας πλήθος ναυαγίων.

Λόγω της εξαφάνισης του υποβρυχίου και καθώς επρόκειτο να συμμετάσχει στο ταξίδι, θέλησε να ενημερώσει πως τελικά ακύρωσε τη συμμετοχή του και γλίτωσε από την περιπέτεια. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι ακύρωσε το ταξίδι του λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων, λέγοντας ότι «συμφώνησε αμέσως» όταν τον κάλεσαν και του ζήτησαν να παράσχει βοήθεια για τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Η ανακοίνωση που έβγαλε:

«Αγαπητοί φίλοι, σχετικά με το θέμα του υποβρυχίου Titan, όπως έγραψα την περασμένη εβδομάδα, υποτίθεται ότι θα συμμετείχα σε αυτή την αποστολή και, πράγματι, ήταν να συμμετάσχω σε αυτή την κατάδυση, αλλά έπρεπε να το ακυρώσω για να ασχοληθώ με ένα άλλο επείγον θέμα με πελάτη.

Χθες το βράδυ, μου τηλεφώνησαν και μου ζήτησαν να παράσχω όποια βοήθεια μπορούσα για να εξασφαλίσω την ασφαλή επιστροφή όλων όσων βρίσκονταν στο υποβρύχιο. Φυσικά, συμφώνησα αμέσως.

Ξέρω ότι ανησυχείτε για την ασφάλειά μου και όλων όσοι βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά ΠΑΡΑΚΑΛΩ να σταματήσετε να τηλεφωνείτε και να στέλνετε μηνύματα κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. Παρεμποδίζετε τις πιο σημαντικές επικοινωνίες που πρέπει να γίνουν για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα. Σας ευχαριστώ!».
david
Ο David Concannon
Κλείσιμο


Το παραπάνω μήνυμα έρχεται μετά την εξαφάνιση ενός υποβρύχιου σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει τουρίστες για να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού στα ανοικτά των ακτών του Νιουφάουντλαντ του Καναδά. Η ακτοφυλακή της Βοστώνης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου

Στο υποβρύχιο της OceanGate Expeditions επέβαιναν πέντε άτομα. Πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία που διοργανώνει αποστολές σε μεγάλα βάθη της θάλασσας ενώ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι της ανήκει το εξαφανισμένο υποβρύχιο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πωςτο σκάφος αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή υποβρύχια που υπάρχουν. «Διερευνούμε συνεχώς όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια. Όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται στα μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο και στις οικογένειές τους».

Και η εταιρεία προσθέτει στη συνέχεια της ανακοίνωσης: «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εκτεταμένη βοήθεια που έχουμε λάβει από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες στις προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με το υποβρύχιο. Εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή των μελών του πληρώματος».

Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Το SMS που έστειλε η Αναστάζια στον σύντροφό της ίσως κρύβει τη λύση του εγκλήματος, λένε τα πολωνικά ΜΜΕ

Αντίπαρος: Έφυγε ο Μπάρακ Ομπάμα συνοδεία περιπολικών και θωρακισμένων οχημάτων - Δείτε βίντεο

Πάτρα: Γνωστός στιχουργός στο καρτέλ που διακινούσε «σκληρά» ναρκωτικά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης