ΗΠΑ: Η Starbucks αποζημιώνει με 25, 6 εκατ. δολάρια υπάλληλο που απολύθηκε λόγω φυλετικών διακρίσεων

ΗΠΑ: Η Starbucks αποζημιώνει με 25, 6 εκατ. δολάρια υπάλληλο που απολύθηκε λόγω φυλετικών διακρίσεων

Η Σάνον Φίλιπς κατήγγειλε πως απολύθηκε επειδή ήταν... λευκή και το δικαστήριο την δικαίωσε σε μια διαδικασία έξι ημερών

starbucks_BoN
Μια από τις γνωστότερες εταιρείες καφέ παγκοσμίως, η Starbucks θα αναγκαστεί -έστω και με καθυστέρηση- να αποζημιώση την πρώην υπάλληλό Σάνον Φίλιπς.

Όπως αναφέρει το CNN, η Σάνον εργαζόταν ως περιφερειακή διευθύντρια για τα Starbucks επί 13 χρόνια. Το 2018 η εταιρεία της ανακοίνωσε ότι απολύεται με το επιχείρημα ότι δεν μπορούσε να ηγηθεί στο προσωπικό. Η Σάνον είχε υπό την εποπτεία της αρκετά καταστήματα στην περιοχή, ωστόσο, απολύθηκε μετά από ένα περιστατικό που κατέληξε στη σύλληψη δύο μαύρων ανδρών, σ΄ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας στην Φιλαδέλφεια, τον Απρίλιο του 2018.

Η γυναίκα μήνυσε την εταιρεία για την παράνομη απόλυσή της και τελικά το δικαστήριο του Νιου Τζέρσει αποφάνθηκε υπέρ της περιφερειακής διευθύντριας των Starbucks. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει στη Σάνον το ποσό των 25,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφαση της δίκης, που διήρκεσε έξι ημέρες, ήταν ομόφωνη, σχολιάζει το CNN.

Aπό την πλευρά της, η Starbucks δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη από την δικαστική απόφαση και θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της, υποστήριξε στο CNN η εκπρόσωπος της εταιρείας, Jaci Anderson.

Κλείσιμο
Η παράνομη απόλυση της Σάνον σχετίζεται μ΄ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν πέντε χρόνια. Το 2018, οι δύο μαύροι άνδρες κλήθηκαν να φύγουν από την καφετέρια αφού ,ενώ κάθισαν σ΄ένα τραπέζι, δεν παρήγγειλαν τίποτα. Αρνήθηκαν όμως να αποχωρήσουν με το επιχείρημα ότι περίμεναν έναν συνεργάτη τους.

Όταν ο διευθυντής του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν έξω από το Starbucks με χειροπέδες. Η Σάνον κατέθεσε αγωγή για πρώτη φορά το 2019, ένα χρόνο μετά την απόλυσή της. επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις σε βάρος της λόγω της φυλής της.
ezgif_com-webp-to-jpg__5_


Στην καταγγελία γινόταν ακόμη αναφορά ότι, μετά τη σύλληψη των ανδρών, η Starbucks έλαβε μέτρα να τιμωρήσει τους λευκούς υπαλλήλους, που όμως δεν είχαν καμία ανάμειξη στο περιστατικό αλλά εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφειας. 

Από την πλευρά της, η Σάνον, η οποία εκείνη την περίοδο επέβλεπε περιοχές, όπως και την Φιλαδέλφεια, υποστήριξε ότι η Starbucks της είχε δώσει εντολή να εξαναγκάσει σε παραίτηση μία λευκή υπάλληλο, στο πλαίσιο αυτών προσπαθειών. Η ίδια όμως προσπάθησε να υπερασπιστεί την υπάλληλο με αποτέλεσμα η εταιρεία να της δείξει την... πόρτα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κήρυγμα μίσους από τον Νατσιό της ΝΙΚΗΣ μετά το ναυάγιο στην Πύλο

«Έβλεπα μόνο άντρες στη θάλασσα, γυναίκες και παιδιά ήταν κλειδωμένοι»: Συγκλονίζει ο διασώστης στην Πύλο

Τριήμερη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» και πότε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης