Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ λέει πως διεξάγονται μάχες με «ουκρανούς σαμποτέρ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ λέει πως διεξάγονται μάχες με «ουκρανούς σαμποτέρ»

Πρόκειται για μεθοριακή πόλη - Έτοιμος να συναντήσει οργάνωση που έχει αιχμαλωτίσει ρώσους στρατιώτες

ukraine-soldiersmain
Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Μπέλγκοροντ δήλωσε σήμερα πως μάχες με μια «ουκρανική ομάδα σαμποτέρ» σημειώνονται στην πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και πρόσθεσε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την ομάδα των φιλοουκρανών ρώσων μαχητών που έχει αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες.

Νωρίτερα σήμερα αυτοί οι φιλοουκρανοί ρώσοι μαχητές, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, είχαν ανακοινώσει πως έχουν αιχμαλωτίσει δύο ρώσους στρατιώτες και πως προσφέρονται να τους ανταλλάξουν με μια συνάντηση με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Η Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως δίνουν μάχες στην περιοχή, ενώ το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητες πηγές.

Σε βίντεο στο κανάλι της Λεγεώνας Ελευθερία της Ρωσίας στην εφαρμογή Telegram, ένας άνδρας, που δηλώνει πως είναι ο διοικητής του Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, λέει πως θα παραδώσει τους δύο αιχμαλώτους στον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, αν αυτός ο τελευταίος συναντήσει τους μαχητές στο χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα πριν από τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο βίντεο εικονίζονται οι δύο αιχμάλωτοι, ο ένας από τους οποίους φαίνεται πως είναι τραυματισμένος και βρίσκεται σε χειρουργικό τραπέζι.

«Σήμερα μέχρι τις 17:00 έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε χωρίς όπλα και να πάρετε πίσω δύο ρώσους πολίτες, απλούς στρατιώτες τους οποίους εσείς και η πολιτική ηγεσία σας στέλνετε στη σφαγή», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε μαζί με το βίντεο.

Κλείσιμο
Πριν από λίγο, ο Γκλαντκόφ δήλωσε: «Το πιθανότερο είναι ότι τους σκότωσαν, όσο σκληρό κι αν είναι που το λέω. Αν όμως είναι ζωντανοί, από 5-6 μ.μ. - σημείο ελέγχου Σεμπέκινο. Εγγυώμαι ασφάλεια».



Ειδήσεις σήμερα

Σήκωσε τη φούστα αεροσυνοδού και έφτυσε επιβάτες ο Γάλλος που αναστάτωσε την πτήση Παρίσι-Αθήνα

Η Εύα Καϊλή φωτογραφίζεται με την κόρη της για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή της

Η Ντούα Λίπα τα βάζει με την κυβέρνηση Σούνακ - «Στενόμυαλοι» οι Βρετανοί υπουργοί που λένε «εγκληματίες» τους Αλβανούς

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης