Σερβία: Συγκέντρωση υποστήριξης του προέδρου Βούτσιτς στο Βελιγράδι

Σερβία: Συγκέντρωση υποστήριξης του προέδρου Βούτσιτς στο Βελιγράδι

Ο πρόεδρος της Σερβίας επιχείρησε να δώσει μια δυναμική απάντηση στις μεγάλες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά της βίας

serbia_vucic
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη τη Σερβία έφτασαν την Παρασκευή στο Βελιγράδι για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται επικρίσεις στο εσωτερικό για τον τρόπο διακυβέρνησης.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα με το σύνθημα «Η Σερβία της ελπίδας».

Ο Βούτσιτς, αναγγέλλοντας πριν από μερικές ημέρες την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, είχε δηλώσει ότι θα είναι η μαζικότερη που έχει υπάρξει ποτέ στην νεότερη ιστορία της Σερβίας. Ανέφερε επίσης ότι στην ομιλία του θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και ο λόγος του δεν θα είναι διχαστικός.

Όπως μετέδωσαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, για τη μεταφορά υποστηρικτών του Βούτσιτς στο Βελιγράδι νοικιάστηκαν περισσότερα από 2.500 λεωφορεία.

Κλείσιμο
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι «ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε και τέθηκε στην υπηρεσία του κυβερνητικού κόμματος για να είναι η συγκέντρωση μεγαλειώδης».

Το ανεξάρτητο συνδικάτο εργαζομένων Nezavisnost ανέφερε ότι στις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς πολλοί εργαζόμενοι με εκβιασμούς και απειλές αναγκάστηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Κατά γενική εκτίμηση, η συγκέντρωση στο Βελιγράδι διοργανώθηκε για να αποτελέσει την απάντηση του Βούτσιτς στις τρεις μαζικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την αντιπολίτευση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε αυτές τις διαδηλώσεις δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Βελιγραδίου βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την έξαρση της βίας που εκδηλώθηκε στις αρχές Μαΐου με δύο τραγικά γεγονότα μαζικών πυροβολισμών που στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ηράκλειο: 95χρονος μπήκε στο σπίτι του, είδε τους διαρρήκτες και πέθανε

Βόλος: «Βλέπαμε άτομα να καταρρέουν και ασθενοφόρα να φτάνουν» λένε φοιτήτριες για το πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Η μητέρα δεν μπόρεσε να βοηθήσει το αγοράκι της γιατί δεν ξέρει κολύμπι

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης