Εκλογές στην Τουρκία: Μάχη στήθος με στήθος Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Εκλογές στην Τουρκία: Μάχη στήθος με στήθος Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Ποιος ο ρόλος του Μεσούτ Γιαβάς και Εκρέμ Ιμάμογλου

erdogan-kilicdaroglu_
Στα χέρια των «Κεμαλιστών», δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος φαίνεται να περνούν οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, δηλαδή η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, καθώς τόσο στις Προεδρικές κάλπες, όσο και στις κάλπες για την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, η μάχη είναι αμφίρροπη.

Συγκεκριμένα, στην Άγκυρα με ποσοστό ενσωμάτωσης 52,57%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 48,66% έναντι ποσοστού 44,33% του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ενώ ο τελευταίος πέρασε μπροστά σε ποσοστά στην Κωνσταντινούπολη, με ποσοστό 47,90% έναντι 47,18% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η οριακή μάχη στην προεδρική κούρσα οφείλεται στο ρόλο των δύο δημάρχων των μεγάλων πόλεων, καθώς τόσο ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όσο και ο Δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Αναφορικά με την ψηφοφορία για την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, το Κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης του Ερντογάν συγκεντρώνει στην Άγκυρα 29,77% πίσω από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, που προηγείται με ποσοστό 35,25%, ενώ για τη Βουλή το κόμμα του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου συγκεντρώνει 27,83% έναντι 39,06% του ποσοστού του κόμματος Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.



Ειδήσεις σήμερα

Live οι εκλογές στην Τουρκία - «Προηγούμαστε» λέει ο Κιλιτσντάρογλου

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό - Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Η μάχη στο Βαλτέτσι: Η πρώτη σημαντική νίκη της Επανάστασης του 1821 και ο ρόλος του Κολοκοτρώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης