Σουδάν - CNN: Ο ρόλος της Ρωσίας στον πόλεμο - Σύνδεση της Wagner με την παραστρατιωτική RSF

Σουδάν - CNN: Ο ρόλος της Ρωσίας στον πόλεμο - Σύνδεση της Wagner με την παραστρατιωτική RSF

Η δορυφορική εικόνα που επιβεβαιώνει την αυξημένη παρουσία Ρώσων παραστρατιωτικών στο Σουδάν

hartum_xr
Αυξημένη είναι η δραστηριότητα της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner στο Σουδάν που βρίσκεται στο έλεος του εμφυλίου πολέμου. Στα σύνορα με τη Λιβύη, όπου ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, που υποστηρίζεται από τη ρωσική οργάνωση, ελέγχει εκτάσεις γης, οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί έντονης κινητικότητας των Ρώσων στις βάσεις της Wagner.

Τόσο η Ρωσία όσο και ο Λίβυος στρατηγός μπορεί να προετοιμάζονταν, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, να υποστηρίξουν τους στρατιώτες των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης ακόμη και πριν από την έκρηξη της βίας.

sudan


Κλείσιμο
Η αύξηση της κινητικότητας από το ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος Ilyushin-76 ξεκίνησε δύο ημέρες πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στο Σουδάν και συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες.

Η ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner προμήθευε την RSF του Σουδάν με πυραύλους για να βοηθήσει τον αγώνα εναντίον του στρατού της χώρας, δήλωσαν στο CNN σουδανικές και περιφερειακές διπλωματικές πηγές.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι πύραυλοι εδάφους-αέρος έχουν υποστηρίξει σημαντικά τους μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης και τον ηγέτη τους, Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο, ενώ μάχεται για την εξουσία με τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν, τον στρατιωτικό ηγέτη του Σουδάν και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η ισχυρή ομάδα μισθοφόρων, RSF, έχει παίξει δημόσιο και κεντρικό ρόλο στις στρατιωτικές εκστρατείες της Μόσχας στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ουκρανία, και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για ωμότητες. Επίσης, βοήθησε να στηριχθεί η αυξανόμενη επιρροή της Μόσχας στην Αφρική και η κατάληψη πόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «Μανιάτης» αρχηγός της μαφίας, οι σκληροί μπράβοι και η απάτη των €411.000 στη Σύρο

Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω ούτε λέξη του Τσίπρα, αν του βγαίνουν τα κουκιά θα επιχειρήσει «πολιτική τερατογένεση»


Άστατος ο καιρός αύριο με ισχυρές μπόρες στα ηπειρωτικά - Ανεβαίνει η θερμοκρασία από εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης