Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω ούτε λέξη του Τσίπρα, αν του βγαίνουν τα κουκιά θα επιχειρήσει «πολιτική τερατογένεση»

Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω ούτε λέξη του Τσίπρα, αν του βγαίνουν τα κουκιά θα επιχειρήσει «πολιτική τερατογένεση»

Σε Ναύπλιο και Μυκήνες ο πρωθυπουργός - «Θα επιχειρήσουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα, ΥΠΟΙΚ τον Βαρουφάκη και κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο» - «Να μείνουμε μακριά από την τοξική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ»

nayplio_mitsotakis_arthro_2
Στα διλήμματα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που το πρωί βρέθηκε στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες καθώς από αύριο ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Είμαι πια σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Και όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους «πολιτική τερατογένεση», παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

mitsotakis_nayplio__8_
mitsotakis_nayplio__7_
mitsotakis_nayplio__6_


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις περιοχές αυτές συνομίλησε με πολίτες, παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», ο οποίος αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της Πελοποννήσου, και βρέθηκε στο σημείο όπου θα αναπτυχθεί ένα ακόμα έργο υποδομής, η μαρίνα Ναυπλίου.

«Θυμάστε, ότι το 2019 ζήτησα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, μιλώντας σας για ορισμένες σαφείς πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες η κυβέρνησή μας ήθελε να φέρει εις πέρας. Είχα δεσμευτεί τότε ότι το πρώτο το οποίο έπρεπε να κάνουμε είναι να ξαναβάλουμε την οικονομία μας σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να προσελκύσουμε επενδύσεις» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός στο Ναύπλιο.

«Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τα κάναμε πράξη. Και τα κάναμε πράξη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είχαμε μια κανονική, θα έλεγα, περίοδο διακυβέρνησης. Από τη μια κρίση στην άλλη πηγαίναμε.

Μπορέσαμε όμως και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό. Κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, κάναμε την Ελλάδα να έχει μια φωνή η οποία μετράει στην Ευρώπη. Και μπορούμε σήμερα ως Νεοδημοκράτες να είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι τηρήσαμε όλες μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις και ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά μια σειρά από πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις.

Αν μπορέσαμε, λοιπόν, να πετύχουμε όλα αυτά σε τέσσερα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα διαχειριζόμασταν τόσες πολλές κρίσεις, φανταστείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε την επόμενη τετραετία, αν μας βοηθήσουν λίγο οι διεθνείς συγκυρίες και όντας και εμείς πια πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι να σηκώσουμε αυτό το μεγάλο βάρος, αυτή τη μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Και καθώς από αύριο θα μπούμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο, θα προκαλέσω και θα προσκαλέσω τους αντιπάλους μας να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες το έργο της δικής μας κυβέρνησης και το έργο της προηγούμενης διακυβέρνησης. Διότι μην κοροϊδευόμαστε, δύο είναι οι πολιτικές δυνάμεις σήμερα στη χώρα που διεκδικούν την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.

Να θυμηθούν οι πολίτες πώς ήμασταν το 2019, να θυμηθούν οι πολίτες τι έταζαν κάποιοι το 2015, πως μας έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και μας βύθισαν πιο βαθιά σε ένα τρίτο μνημόνιο, τσάκισαν τη μεσαία τάξη σε φόρους. Τα λέω όλα αυτά, διότι στις εκλογές κρίνεται πάντα η αξιοπιστία των πολιτικών. Όλοι μας θα σταθούμε μπροστά σας και θα μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις για το τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία.

Το ερώτημα είναι, ποιον πρέπει να πιστέψουν σήμερα οι πολίτες; Μία παράταξη η οποία παρά τις δυσκολίες έκανε πράξη αυτά που είπε ή μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παραμένει, προσέξτε, βαθιά αδιόρθωτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα στην αντιπολίτευση δεν έμαθε τίποτα και δεν ξέχασε και τίποτα από αυτά τα οποία έκανε προφανώς. Γι’ αυτό έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πακέτο παροχών το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσέξτε, 45 δισ. ευρώ σε βάθος τεσσάρων ετών. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ανεφάρμοστα. Και ο μόνος λόγος που τα τάζουν είναι γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσουν τις εκλογές και για αυτό τους είναι πολύ εύκολο να τάζουν τον ουρανό με τα άστρα.

Εμείς, όμως, ως υπεύθυνη δύναμη διακυβέρνησης, έχουμε άλλη ευθύνη και άλλη υποχρέωση. Αυτά τα οποία θα σας πούμε για την επόμενη τετραετία, να ξέρουμε ότι μπορούμε να τα δρομολογήσουμε. Και όταν εμείς ως Νέα Δημοκρατία μιλάμε για συνέχιση της πορείας ανάπτυξης της χώρας, ξέρουμε πολύ καλά πως μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δέσμευση. Διότι εμείς ήμασταν αυτοί που φέραμε στη χώρα επενδύσεις, εμείς μειώσαμε τους φόρους, εμείς φέραμε ανάπτυξη διπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εμείς φέραμε πίσω τους επισκέπτες στη χώρα, σε μία εποχή που πολλές άλλες χώρες δεν τολμούσαν να ανοίξουν λόγω της πανδημίας.

Χτίσαμε το brand της πατρίδας μας και γι’ αυτό και φέτος εκτιμώ ότι θα πάμε σε νέο ιστορικό ρεκόρ για τον τουρισμό, κάτι το οποίο είναι τόσο σημαντικό για τη δική σας την περιοχή, για την Αργολίδα συνολικά, που είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Έτσι δημιουργούνται τελικά οι καλύτερες θέσεις εργασίας, έτσι αυξάνονται οι μισθοί, έτσι μπορούν όλες και όλοι οι Έλληνες να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας. Γι’ αυτά, λοιπόν, θα μιλήσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

mitsotakis_nayplio__2_
mitsotakis_nayplio__3_
mitsotakis_nayplio__4_
Κλείσιμο


«Η κοινωνία ζητά εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα»

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποφυγή τοξικής αντιπαράθεσης που θα επιδιώξει μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να σας ζητήσω, ως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να αποφύγετε την τοξική αντιπαράθεση την οποία θα επιδιώξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε με την ισχύ των επιχειρημάτων μας. Μπορούμε να μιλήσουμε με αυτοπεποίθηση για το έργο μας και μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Αυτοί που δεν έχουν να πουν τίποτα για το παρελθόν τους, γιατί ντρέπονται γι’ αυτό, και που δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να αντιληφθούν τη θέση της Ελλάδος σε ένα κόσμο που αλλάζει, θα επιδιώκουν πάντα την τοξικότητα, την πόλωση, τη σκληρή σύγκρουση.

Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα και πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία αυτό ζητά από τους πολιτικούς. Ζητά, τελικά, εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Και ξέρουμε ότι παρά την πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε σημαντικές δυσκολίες. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Πώς θα αυξηθούν, όμως, οι μισθοί; Μόνο αν συνεχίσουμε μία δυναμική τροχιά ανάκαμψης. Αν φέρουμε ξένες επενδύσεις, αν βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρω πολύ καλά, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ακόμα σημαντικά ζητήματα. Δοκιμάστηκαν οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, κράτησαν όρθια τη χώρα την εποχή της πανδημίας, αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να επενδύσουμε σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πραγματικά θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σε όλα τα νοσοκομεία, σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Να μιλήσουμε για το πώς θα κάνουμε το κράτος μας ακόμα πιο αποτελεσματικό. Κάναμε σημαντικά βήματα προόδου αυτή την τετραετία. Πόσοι από εσάς θυμούνται τη ζωή σας πριν από το gov.gr, όταν περιμέναμε στις ουρές στα ΚΕΠ για την πιο απλή συναλλαγή με το κράτος; Όλα αυτά πια ανήκουν στο παρελθόν, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το κράτος και μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Πώς θα ασχοληθούμε πιο σοβαρά και πιο ουσιαστικά με τη νέα γενιά, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει συνολικά την πολιτική με καχυποψία, διότι αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, ουσιαστικά θυμούνται μια Ελλάδα η οποία ήταν σε παρατεταμένη κρίση.

Μόνο τώρα για πρώτη φορά μπορούν να ατενίσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έχουν κι αυτοί όμως τις δικές τους ανησυχίες, τους δικούς τους προβληματισμούς. Συναντώ συχνά νέους και το πρώτο πράγμα το οποίο μου λένε είναι «πώς θα αποκτήσουμε εμείς το δικό μας σπίτι, πώς θα φύγουμε από τις οικογένειές μας να μπορέσουμε και εμείς να ξεκινήσουμε τη δική μας ζωή, να φτιάξουμε τη δικιά μας οικογένεια;». Κι έρχεται το κράτος τώρα, με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σε 10.000 νέους και νέα ζευγάρια δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπίτι με επιδοτούμενο δάνειο και να πληρώνουν ουσιαστικά στην τράπεζα πολύ χαμηλότερη δόση από ό,τι θα πλήρωναν στο ενοίκιο, για να αποκτήσουν όμως τελικά το δικό τους σπίτι.

Αυτές είναι ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις που κάνουν τη διαφορά και κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός κόμματος το οποίο εστιάζεται στα πραγματικά προβλήματα και ενός άλλου κόμματος το οποίο επιμένει να κινείται στη σφαίρα της παραπολιτικής, της τοξικότητας και της χυδαιότητας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis_nayplio__1_
mitsotakis_nayplio__12_
mitsotakis_nayplio__11_
mitsotakis_nayplio__10_
mitsotakis_nayplio__8_


«Δεν υποσχέθηκα θαύματα, υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και εφαρμογή κοστολογημένου προγράμματος»

«Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η πιο κρίσιμη κάλπη της Μεταπολίτευσης και το λέω αυτό διότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, την οποία κάποιοι ψήφισαν, ενώ είχαν φροντίσει να εκλεγούν με την ενισχυμένη αναλογική, μόνο και μόνο για να ναρκοθετήσουν την επόμενη μέρα της χώρας.

Και για να αποτρέψουμε οποιοσδήποτε σενάριο «πολιτικής τερατογένεσης» - για να το πω με απλά λόγια, μία «κυβέρνηση των ηττημένων», την οποία βλέπω ότι διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχουν ανακαλύψει ως σενάριο για να δικαιολογήσουν τη βεβαιότητά τους ότι θα χάσουν τις εκλογές - για να αποτρέψουμε, λοιπόν, ένα τέτοιο σενάριο που ξαφνικά θα φέρει μαζί τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Βαρουφάκη, ένας τρόπος υπάρχει μόνο: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη, στη μόνη κάλπη της 21ης Μαΐου», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και μπορεί σήμερα να είναι ολίγον δυσαρεστημένοι, τους ζητώ να δουν τη μεγάλη εικόνα. Τους ζητώ να δουν πού βρισκόταν η χώρα το ’19 και πού βρίσκεται σήμερα. Και να μας δώσουν τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Διότι, φίλες και φίλοι, το 2019, όταν σας κοίταξα στα μάτια και σας ζήτησα να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας, δεν σας υποσχέθηκα θαύματα. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και εφαρμογή ενός συγκεκριμένου και κοστολογημένου προγράμματος.

Και σήμερα, με ήσυχη τη συνείδησή μου, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω: ναι, αυτή μου τη δέσμευση την έκανα πράξη. Γι’ αυτό και τώρα, ενόψει αυτής της νέας εκλογικής αναμέτρησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι πολίτες στα κεντρικά προεκλογικά διλήμματα θα απαντήσουν με κρίση και έχοντας στο μυαλό τους και το ατομικό τους συμφέρον αλλά και τη συλλογική ευημερία.

Διότι είναι πολύ απλά τα διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές: Αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ευημερίας, να πηγαίνουμε μπροστά σταθερά ή αν θα πάμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε σε μια πολιτική η οποία μειώνει τους φόρους και τις εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με αυστηρότητα ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων και μιας θάλασσας που για κάποιους δεν είχε καν σύνορα. Αν θα εξακολουθούμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, να διεκδικούμε για τα εθνικά συμφέροντα πρόσθετους πόρους, να συμμετέχουμε ως πρωταγωνιστές στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συνομιλιών ή αν θα ξαναγίνουμε ουραγοί και επαίτες της Ευρώπης.

Όλα αυτά ζητώ από τους πολίτες να τα αναλογιστούν. Να μας κρίνουν με αυστηρότητα και να κάνουν τις επιλογές τους. Και δεν έχω προσωπικά καμία αμφιβολία, φίλες και φίλοι, ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου, οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το βαρύ έργο της διακυβέρνησης της χώρας».

Τι είπε ο πρωθυπουργός στις Μυκήνες

«Θέλουμε να μιλάμε για τον απολογισμό του έργου μας, διότι αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο αξιοπιστίας για να μας πιστέψουν οι πολίτες ότι και αυτά τα οποία θα σας πούμε ότι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία, όντως θα τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στις Μυκήνες, απευθυνόμενος σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ ήσυχος με τη συνείδησή μου, καθώς ξεκινώ αυτή τη νέα περιοδεία στον ελληνικό λαό για να του ζητήσω να υπογράψουμε και πάλι τη νέα συμφωνία αλήθειας για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με την ελληνική κοινωνία. Κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό και ασφαλές εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων. Και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε όλους τους κεντρικούς πυλώνες του προεκλογικού μας προγράμματος. Και συγκρίνετε αυτή την πορεία αυτής της τετραετίας σε σχέση με το τι είχε γίνει την προηγούμενη τετραετία. Με τις υποσχέσεις περί σκισίματος των μνημονίων που οδήγησαν σε τρίτο μνημόνιο, με την επέλαση των φόρων, με την διάλυση της μεσαίας τάξης», πρόσθεσε.

«Επιδιώκουμε τη σύγκριση για το έργο μας. Δεν επιδιώκουμε ούτε τη σύγκρουση, ούτε την τοξικότητα»

Είμαστε εδώ λοιπόν, ανά πάσα στιγμή για να κριθούμε και να συγκριθούμε. Δεν επιδιώκουμε ούτε τη σύγκρουση, ούτε την τοξικότητα. Αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βουλιάξουν στους δύσοσμους λάκκους, τους οποίους οι ίδιοι έσκαψαν. Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτήν την τακτική. Ούτε πρόκειται ποτέ να χαρακτηρίσουμε ολόκληρες παρατάξεις με χυδαία και υβριστικά hashtag λόγω της συμπεριφοράς κάποιων στελεχών τους. Αυτοί τα έκαναν για εμάς. Μη ξεχνιόμαστε όμως. Αυτοί τα έκαναν για εμάς, όταν κατηγορούσαν μία ολόκληρη παράταξη ότι δήθεν είμαστε παιδεραστές και βιαστές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε από συμπεριφορές κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων.

Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι και θα σας ζητήσω στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο γίνεται αυτού του είδους την τοξικότητα να την αποφύγουμε. Δεν την θέλουν οι πολίτες. Δεν θέλουν αυτήν την αντιπαράθεση. Οι πολίτες έχουν προβλήματα. Ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα δεν μετατράπηκε σε παράδεισο. Δεν σας έταξα θαύματα, όταν εκλέχθηκα το ’19. Υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα και μπορούμε αυτή τη στιγμή να είμαστε υπερήφανοι ότι αυτά τα οποία τάξαμε, τα υλοποιήσαμε.

Έχει μια σημασία λοιπόν, καθώς από αύριο θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Τα στελέχη μας να μιλήσουν για το έργο μας και βέβαια να παρουσιάσουν και το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία, για το πώς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς και τα εισοδήματα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες, για το πώς θα επενδύσουμε στην υγεία μας, η οποία χρειάζεται μία δραστική παρέμβαση έτσι ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να γίνει αντάξιο των προσδοκιών σας. Το πώς θα στηρίξουμε ακόμα παραπάνω τον πρωτογενή τομέα. Το πώς θα κάνουμε πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Αυτοδυναμη Ελλάδα ή πολιτική τερατογένεση;»

«Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα. Και είμαι πια σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που ακούω χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων, «κυβέρνησης ηττημένων». Προσέξτε το αυτό πολύ καλά: δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Και όταν ο ίδιος ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας.

Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους «πολιτική τερατογένεση», παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε.

Όμως, αυτό το ενδεχόμενο μαθηματικά πρέπει να το αποτρέψουμε και ο μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου και αυτό θα πετύχουμε. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αυτό το οποίο άκουσα, να νοικοκυρέψουμε κι άλλο τη χώρα.

Βάλαμε σε τάξη πολλά ζητήματα αυτή την τετραετία. Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς προκλήσεις: πανδημίες, μεταναστευτικές κρίσεις, έναν επιθετικό γείτονα, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, μία παγκόσμια κρίση ακρίβειας. Στηρίξαμε τους πολίτες και ειδικά τους πιο αδύναμους και μπορέσαμε και το κάναμε επειδή ακριβώς η οικονομία αναπτυσσόταν γρήγορα, δημιουργούσαμε πλεόνασμα ανάπτυξης, το οποίο επιστρέφαμε στους πολίτες με τρόπο πάντα δίκαιο. Διότι δε θέλω να ξεχνάτε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας και ως λαϊκή παράταξη οφείλει να στηρίζει όλους τους συμπολίτες μας, πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες. Και το κάναμε πράξη, γιατί αυτό σημαίνει πραγματική κοινωνική, προοδευτική πολιτική», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το δίλημμα των εκλογών: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;»

«Αυτό το οποίο συμβαίνει σε εθνικό επίπεδο, τελικά έχει αποτύπωμα σε τοπικό επίπεδο, στο εισόδημα της καθεμιάς και του καθενός από εσάς. Γι΄ αυτό και είναι τόσο σημαντικό αυτή η αναπτυξιακή τροχιά της χώρας να συνεχιστεί και να μην βγούμε από αυτήν την πορεία για να μην επιστρέψουμε πίσω σε εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε.

Γι΄ αυτό και κλείνοντας, θέλω να σας πω με πολύ απλά λόγια ότι το δίλημμα των εκλογών είναι πολύ σαφές: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μια εποχή όπου θα στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα, θα αυξάνουμε τους μισθούς, θα μειώνουμε τους φόρους ή θα γυρίσουμε σε μια εποχή όπου θα τσακίσουμε πάλι στη φορολογία τους αγρότες, τη μεσαία τάξη;

Θα συνεχίσουμε σε μια πορεία μιας Ελλάδας ισχυρής, η οποία προστατεύει τα σύνορά της ή θα γυρίσουμε στις εποχές των ανοιχτών συνόρων και "της θάλασσας η οποία δεν έχει καν σύνορα"; Θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη; Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση η οποία να μπορεί να διεκδικεί και να υποστηρίζει τα εθνικά της συμφέροντα ή θα προσερχόμαστε πάντα στην Ευρώπη ως επαίτες για να διαπραγματευόμαστε προγράμματα στήριξης στα οποία -ακούστε το αυτό, φίλες και φίλοι, νομίζω έχει την ξεχωριστή του σημασία.

Μετά βεβαιότητας, εάν ο κ. Τσίπρας κέρδιζε ποτέ τις εκλογές, που δεν θα γίνει, αλλά αν τις κέρδιζε τις εκλογές και επιχειρούσε να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει, η χώρα θα χρεοκοπούσε εντός ενός μήνα. Θα ξαναγυρνούσαμε πίσω στα μνημόνια, σε εποχές τις οποίες έχουμε αφήσουμε πίσω οριστικά. Του λέμε, "όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε".

Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά, με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έργα με αναπτυξιακό πρόσημο

Στο Ναύπλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το σημείο στο παραλιακό μέτωπο όπου θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ η μαρίνα της πόλης.

«Έχουμε επενδύσει πολύ στον γαλάζιο τουρισμό συνολικά ως χώρα. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα και στο Ιόνιο που γίνονται αντίστοιχες σημαντικές επενδύσεις. Αλλά εδώ για το Ναύπλιο, μια πόλη με τόσο μεγάλη ιστορική σημασία για την πατρίδα μας, για έναν φυσικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο, αυτή η μαρίνα πιστεύω θα προσθέσει πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική. Και, όπως είπατε, ουσιαστικά δεν θα εξυπηρετήσει μόνο το Ναύπλιο αλλά όλη την ευρύτερη περιοχή. Μια επένδυση η οποία θα είναι σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον, όπως βλέπω και όπως επιβάλλουν πια όλες οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Το έργο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας άνω των 200 θέσεων, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα. Η επένδυση, σε πρώτη φάση, εκτιμάται σε 25 εκατομμύρια ευρώ, και θα καλύψει θαλάσσια έκταση 73 στρεμμάτων, ενώ παράλληλα προβλέπει ανάπλαση της ευρύτερης χερσαίας ζώνης. Ο Πρωθυπουργός παρέστη νωρίτερα στην τελετή υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης για το συνδετήριο οδικό τμήμα στην περιοχή των Δερβενακίων, μέσω του οποίου θα ολοκληρωθεί η απρόσκοπτη διασύνδεση των δρόμων και των πολιτιστικών πόλων της Αργολίδας με το εθνικό δίκτυο.

«Ξέρω ότι ήταν μια μεγάλη εκκρεμότητα για την Αργολίδα, ένα κομμάτι δρόμου που δεν ήταν καθόλου ασφαλές και σε αγαστή συνεννόηση με την Περιφέρεια, λύνουμε και αυτήν την εκκρεμότητα. Υπογράφουμε σήμερα τις σχετικές συμβάσεις, έτσι ώστε το έργο να ξεκινήσει άμεσα και σε δύο χρόνια από τώρα να μπορεί να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση προς την Αργολίδα. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το Άργος, για το Ναύπλιο, για τις Μυκήνες, για όλη την ανάπτυξη της περιοχής.

Μια τελευταία εκκρεμότητα εδώ όσον αφορά τα βασικά οδικά δίκτυα της περιοχής, η οποία και αυτή επιλύεται. Oπότε να επαναλάβω για μία ακόμη μία φορά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε συνολικά με την Περιφέρεια», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης.

Ο άξονας, μήκους 7 χιλιομέτρων, συνιστά μέρος της Νέας Επαρχιακής Οδού Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων. Θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προς τη Στερεά Ελλάδα, την κεντρική και τη νότια Πελοπόννησο, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην τουριστική και ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 37,2 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η κόρη του Σπύρου Καββαδία ακόμα δεν γνωρίζει τι απέγινε το πτώμα της μητέρας της

Ο «Μανιάτης» αρχηγός της μαφίας, οι σκληροί μπράβοι και η απάτη των €411.000 στη Σύρο

Σάλος με τη «μαύρη Κλεοπάτρα» - Το Netflix έκλεισε τα σχόλια, μηνύσεις από Αιγυπτίους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης